Mirta Krsnik nagrađena u Bugarskoj

DCIM100MEDIAJoš jednu od nagrada u nizu, šesnaestogodišnja Mirta Krsnik iz Pazina osvojila je sudjelujući na međunarodnom festivalu za mlade „Silver Yantra“ koji se održao u Bugarskom gradu Veliko Turnovo od 26. – 28. rujna 2014. godine. Pozivnicu za isti festival Mirta je dobila ovog ljeta, sudjelujući na međunarodnom festivalu „Zlatni mikrofon“ na Bledu.

Na Međunarodnom festivalu „Silver Yantra“ ukupno je sudjelovalo 80 natjecatelja podijeljenih u četiri starosne skupine. Sudjelovali su predstavnici Bugarske, Rumunjske, Malte, Italije, Slovenije, Albanije i Hrvatske. Mirta je u svojoj starosnoj kategoriji (od 14 – 17 godina) između 24 kandidata osvojila 1. mjesto za pjesmu na jeziku zemlje iz koje se dolazi.

Naime, festival je bio koncipiran kroz tri večeri:Prve večeri pjevala se pjesma na jeziku zemlje iz koje se dolazi, druge večeri pjesma po izboru, a treća večer je pripala laureatima da na Gala koncertu ponove svoje nagrađene pjesme. Peteročlani žiri bio je iz Bugarske, Rumunjske, Italije i Slovenije. Zanimljivost ovog festivala bila je u radionici koju su Franco Ianizzi i Rocco Palazzo iz Rima, talijanski glazbenici, producenti, direktori i menadžeri održali mladim pjevačima. Njihova imena vezana su uz TV produkciju , San Remo festival, međunarodni „X faktor“ i sl. Radionica je poučavala o tehnikama pjevanja, glasovnim i tjelesnim vježbama pred nastup. U žiriju je također bio rumunjski pjevač Mihai Traistariu koji je Rumunjsku predstavljao na Eurosongu 2006. godine i za čiji je festival u Konstanci Mirta dobila pozivnicu. Također je dobila pozivnice i za Rumunjsku, Maltu i Sloveniju.

U sklopu festivala organiziran je posjet starom dijelu grada – Carevcu i etno selu Arbanassiju. Također je za sudionike festivala pušten zvučni i svjetlosni show-a sa starog dijela – Carevca koji je turistička atrakcija grada Velikog Turnova, kandidata za europsku prijestolnicu kulture 2019. godine.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.