Mirta Krsnik nastupila na Imagine festivalu u Norveškoj

2U Norveškom gradu Christiansandu, od 1. – 3. kolovoza 2013. godine održao se međunarodni Imagine festival. Pazinska pjevačica Mirta Krsnik te Luka Lukačević (klavijature) i Zoran Šmic (gitara) Hrvatsku su predstavili kao sastav pod nazivom The Cro Trio.

Posjetimo da je Mirta u finalu Imagine Croatia festivala 2012. koji se u 2. prosinca održao na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića prema odluci stručnog žirija bila najbolja te je osvojila nastup na međunarodnom Imagine festivalu.

Imagine festival je zajednički naziv za natjecanja mladih solista i grupa – tip festivala nastao u okviru Jeunesses Musicales International – svjetske organizacije Glazbene mladeži čija je članica i Hrvatska glazbena mladež.

Na istom festivalu sudjelovali su pobjedinci Imagine festivala iz Francuske, Belgije, Slovenije, Rumunjske, Švedske, Norveške, Zimbabwea i Malawia.

Na festivalu je bilo predstavnika različitih glazbenih stilova: rocka, metala, tradicionalnih, funkie, jazza i klasike.

Osim natjecateljskog dijela koji se održao zadnjeg dana, sudionici su pohađali radionice u kojima su kreativno učili sve o glazbi i glazbenoj karijeri. U studiju su snimali svoje točke i kroz prethodna dva dana održali tzv. “Showcase” koncerte.

Osim završne, natjecateljske večeri kada su Cro Trio izvodili dvije autorske skladbe (Tajna i Odlomak Vječnosti), predstavili su se i u petak sa skladbama koje nisu autorske (Price Tag, Autumn Leaves i Proud Mary), a također je postojala mogućnost tzv. jama kada su sudionici na nastupima improvizirali.

Mirta je tako sveukupno nastupala 4 puta. Iako nisu odnijeli naslov pobjednika jer je istog dobio Zimbabweanski band WERE, dobili su pohvale kao jedni od zapaženijih s Mirtinim snažnim vokalom.

Mirtini dojmovi iz Norveške su da je jako lijepa i uređena zemlja sa puno zelenila i lijepe prirode. Ljudi su topli, odlično govore engleski jezik, ali slabo poznaju geografiju.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.