Mirta Krsnik pobjednica hrvatskog Imagine festivala putuje u Norvešku

Sjajna pazinska pjevačica Mirta Krsnik još je jednom dokazala svoj raskošni glazbeni talent. U finalu Imagine Croatia festivala 2012. koji se u nedjelju 2. prosinca održao na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića Mirta je prema odluci stručnog žirija bila najbolja te je osvojila nastup na europskom Imagine festivalu koji će se održati u norveškom gradu Cristiansand i kao nagradu dobila gitaru.

Imagine festival promiče glazbenu kreativnost mladih od 13 do 20 godina, a po šesti ga je put za redom organizirala Hrvatska glazbena mladež. Mirta je dobila poziv organizatora odnosno producentice Ljiljane Lermann koja ju je zapazila na nastupu u Umagu proteklog ljeta. Uz Mirtu, sudjelovalo je još desetero mladih glazbenika različitih stilova, od harmonikaša i violinista do pjevača i bandova. Kompletan program i nastupi odvijali su se uživo, a Mirtu su u izvođenju pjesama “What a difference a day made” Arethe Franklin i “Autumn leaves” Natalie King Cole pratili mladi studenti prve godine glazbene pedagogije u Puli, Varaždinac Zoran Šmic (1993.) na gitari i Požežanin Luka Lukačević (1994.) na klaviru.

U telefonskom javljanju neposredno nakon proglašenja pobjednika još uvijek uzbuđena Mirta nam je kratko rekla: „Bilo je jako hladno, padao je snijeg, ali bilo je ODLIČNO! Još uvijek ne mogu vjerovati da sam pobijedila!“. Usput je zahvalila pazinskom kreatoru Dariu Brajkoviću koji joj je pomogao oko stylinga.

Za ponedjeljak Mirta nam je najavila upoznavanje i revijalni nastup sa nekoliko pobjednika Imagine festivala iz drugih zemalja koji su pristigli u Zagreb, među kojima su oni iz Rumunjske i Slovenije.

I kao što smo joj prilikom najave ovog festivala poželjeli uspješan nastup i prolazak na europski Imagine festival, tako ćemo Mirti sada poželjeti sretan put u Norvešku i odličan nastup u finalu Imagine festivala na kojem će se okupiti najbolji mladi glazbenici iz većine europskih zemalja.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.