Mirta Krsnik prva u Rumunjskoj

DCIM100MEDIANa međunarodnom festivalu za djecu i mlade „Stars of Song“ koji se održao u rumunjskom gradu Campulung Muscel od 28. svibnja  do 01.  lipnja  2013. godine, Mirta Krsnik  je osvojila 1. mjesto u svojoj dobnoj kategoriji, od 11 do 14 godina.

Sudionici su bili podijeljeni u tri kategorije: od 7 do 10 godina, od 11 do 14 godina i od 15 do 18 godina, a ukupno ih je bilo 59 iz 7 zemalja: najviše iz Rumunjske, zatim Bugarske, Moldavije, Rusije, Portugala, Italije i Hrvatske.

Žiri se sastojao od 11 članova na čelu s organizatoricom festivala i predsjednicom žirija, Madalinom Rucsanda, profesoricom glazbe i dirigenticom na transilvanijskom sveučilištu.

Mirta se predstavila s pjesmom Odlomak vječnosti za koju je glazbu napisao Bruno Krajcar, aranžman Mauro Giorgi, a tekst Mirjana Krsnik.

Pjesma se posebno svidjela članovima žirija iz Rusije, Moldavije i Bugarske čije je pozive za gostovanja na njihovom festivalu Mirta dobila nakon svog nastupa.

Organizacija festivala uključivala je i posjete znamenitostima okolice pa su gosti festivala mogli vidjeti
Mausoleum of Mateias, Monastery Namaesti i Monastery Curtea de Arges.

Neki od mladih pjevača, među kojima je bila i Mirta, također su pjevali u Casa de Cultura „George Topirceanu“ u mjestu Mioveni, predstavnicima lokalne vlasti i ljudima iz svijeta glazbe i kulture.

Mirta, čestitamo!

DCIM100MEDIA

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.