Mirti specijalna nagrada na EuroKids 2012

Mirta Krsnik je u žestokoj konkurenciji kandidata iz 13 zemalja Europe (Malta, Poljska, Rusija, Estonija, Litva, Rumunjska, Bugarska, Ukrajina, Italija, Slovenija, Turska, Gruzija) uspjela ući u finale i osvojiti specijalnu nagradu: poziv na besplatno gostovanje na međunarodnim festivalima u Turskoj (Istambul), Malti i Rumunjskoj.

Festival je bio organiziran u 5 kategorija: 6-9 godina, 10-12 godina, 13-16 godina, 17-20 godina i vokalne skupine; sveukupno 42 točke. U Mirtinoj kategoriji od 13-16 godina (gdje je bila među najmlađima) bilo je 13 kandidata od kojih je prvih 6 ušlo u finale, a Mirta je zauzela 4. mjesto u svojoj kategoriji. Bila je jedina predstavnica Hrvatske.

Žiri se sastojao od 15 članova iz navedenih zemalja, sve profesionalnih glazbenika i ljudi iz svijeta glazbe. Jedna od članica bila je i malteška pjevačica Kaya, školovana na Victoria Schools of music u Engleskoj, ujedno i gost festivala koji je nastupio u revijalnom dijelu.

Zadnjeg dana natjecanja, pred finalnu večer, predstavnici svih zemalja sa svojim nacionalnim zastavama sudjelovali su u paradi gradom i posjetili  gradonačelnika Maiori-ja. Amalfi obala je predivna, kaže Mirta, koja je posjetila i otok Capri, mjesta Possitano, Amalfi i Sorrento. Uživala je kupajući se u Tirenskom moru, ali nažalost, iako je ostala dva dana dulje od trajanja festivala, za Pompeje nije bilo vremena.

iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.