Mjesec dana klizanja na ledu u Pazinu

Klizanje u PazinuU Pazinu će uskoro biti postavljeno montažno klizalište na ledu. Zaključak je to Pazinskog gradskog poglavarstva sa sjednice održane u utorak 05. veljače. Poglavarstvo je prihvatilo ponudu porečke tvrtke „Artex i Nisar“ d.o.o. da na Trgu slobode ova tvrtka postavi montažno klizalište površine 450 kvadratnih metara natkriveno šatorom.

Prostor se daje na korištenje bez naknade na rok od najmanje 30 dana, a Grad će podmiriti troškove najma šatora i troškove vode i struje do najviše 40.000 kuna. Zainteresiranim građanima na raspolaganju će biti 150 pari klizaljki svih veličina, a cijena njihovog iznajmljivanja biti će 25 kuna za sat vremena.

O stanju sigurnosti na području Grada Pazina članove Poglavarstva informirao je Goran Terković, načelnik Policijske postaje Pazin. 2007 godina bila je jedna od mirnijih i boljih godina, istaknuo je Terković i to ilustrirao podacima o broju kaznenih djela posljednjih godina. Tako je 2002. godine zabilježeno 139 kaznenih djela, 2003.-152, 2004.-179, 2005.-106, 2006.-126, dok je u 2007. broj kaznenih djela bio samo 99.

Raduje činjenica da opadaju kaznena djela imovinskog karaktera (krađe i teške krađe) za gotovo 50%, a nije zabilježeno nijedno djelo sa elementima nasilja ili razbojništva koja posebno uznemiruju javnost, naglasio je Terković.

Smanjen je i broj prekršaja narušavanja javnog reda i mira sa 40 na 36, a čak 10 prekršaja počinile su dvije osobe koje su odlukom Prekršajnog suda upućene na liječenje od alkoholizma.

Broj prometnih nezgoda smanjen je za 15%, U 2006. zabilježeno ih je 121, a u 2007. 103 nezgode, no nažalost broj poginulih osoba ostao je isti. U prometu su poginule dvije osobe, dok ih je 47 ozlijeđeno.

Poglavarstvo je raspisalo natječaj za davanje u zakup četiri poslovna prostora u vlasništvu Grada Pazina. Rukovodeći se upitima zainteresiranih, za dva prostora određena je novčarska djelatnost i to u poslovnom prostoru u ulici 25. rujna 8, površine 58 m2 s početnim iznosom zakupnine od 8.144 kune, te onaj na Pristavi 8, gdje za 14 m2 početni iznos iznosi 498 kuna.
Zainteresirani za obavljanje osobnih usluga mogu se natjecati za poslovne prostore na adresi Stari trg 8/b, površine 17,75 m2 i početnim iznosom od 710 kuna, dok je za 28,75 m2 na adresi Hrvatski trg 6 određena početna zakupnina od 575 kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 10 dana od objave natječaja na oglasnoj ploči Grada, a bit će objavljen i na web stranici Grada te u dnevnim novinama.

Udruzi „Albus“ Poglavarstvo je za izradu scenografije i skladištenje opreme za konvenciju „Istrakon“ odobrilo besplatno korištenje prostora hangara u bivšoj vojarni u vremenu od 10. veljače do 15. travnja.

Mjesnom odboru Grdoselo dodijeljena je financijska potpora od 1.500 kuna za „Grdoselske maškare“ koje su održane u nedjelju 03. veljače.

Povodom održavanja maturalnih zabava, a na zahtjev pojedinih ugostitelja Poglavarstvo je odobrilo produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata dana 09. i 16. veljače najkasnije do 4 sata ujutro.

Komisija za praćenje i ocjenu probnog rada Danijela Maurovića, Pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje izvjestila je Poglavarstvo da njegove stručne i radne sposobnosti udovoljavaju zahtjevima za obavljanje poslova i zadataka pročelnika.

Gradonačelnik Neven Rimanić informirao je članove Poglavarstva o radovima na obnovi prostora bivše vojarne. Do kraja veljače trebala bi proraditi javna rasvjeta unutar vojarne što bi prema njegovim riječima spriječilo devastaciju prostora i uništavanje imovine. Intenzivni radovi već su započeli na centralnoj zgradi koja je dana na korištenje Riječkom veleučilištu, uskoro bi trebali započeti radovi na vodovodnim i elektro priključcima.

Za četvrtak 08. veljače najavljeno je potpisivanje prvih ugovora sa tri velike pazinske udruge, Folklornim društvom, Limenom glazbom i zborom „Roženice“.

Dario Brajković
„Radio 052“

37 komentara na “Mjesec dana klizanja na ledu u Pazinu”

 1. vmelkic napisao:

  Ajme, klizanje. Napokon nešto u ovom Pazinu a da nije košarka ili rukomet. :))

 2. Anonimno napisao:

  Pazin je zakon

 3. cesko napisao:

  uu.. ke ludnica da!! bas fora, da nesto novo dojde. bravo onemu ki je to isposlova. sad ce se ki bunit tu, ali to je tako – akcija reakcija

  1. Anonimno napisao:

   Daaaa – totalna ludnica! Ja ću se bunit jer “Prostor se daje na korištenje bez naknade na rok od najmanje 30 dana, a Grad će podmiriti troškove najma šatora i troškove vode i struje” (!) Super da napokon nešto dođe u grad, ali čitate li vi uvjete?! Klizalište postavlja tvrtka koja je SVE dobila besplatno! Mi ćemo naravno ipak plaćat 25 kuna luksuz klizanja, a Grad neće dobit niš. Svaka čast porečanima koji su to isposlovali, oni za razliku od ekipe Grada očito imaju pouzetničkog duha.

   1. cesko napisao:

    ma ja na to gledan ovako:

    Grad je organizira klizaliste, nabavi je firmu koja ce to za njega delat, Grad ce sufinancirat troskove pa ce cijena klizanja za gradjane bit manja. Valjda ce tako bit, se nadan ;-)

    samo me zanima ako ki zna: ovih 25 kn/h za klizaljke, da li na to ide i jos neka lova za klizaliste? tipo 25 karta + 25 klizaljke (ako imas svoje onda ne) = 50 kn/h ?

    1. Anonimno napisao:

     I ja se nadam ali me je sve nekako strah da to i nije tako.
     Nego, mene baš zanima da li je na ovoj sjednici bio Bravar?

     1. Anonimno napisao:

      ako ni bi na sjednici, će ben doć na klizanje! :-)
      ili forši na SKlizanje(na izborima druge godine! :-(

    2. ...no comment napisao:

     ma cesko ne to ti je cijena sa klizaljkama

   2. Anonimno napisao:

    baš tako. dobra ideja se ne zna provest kako treba nego se nekome stvaraju uvjeti i plaća ga se da zaradi.
    ajd ok ča se daje prostor besplatno, ali plaćat im struju i vodi. malo previše!
    jednostavna računica:
    neka samo 100 ljudi dnevno iznajmi klizaljke to je25x100=2500×30=75000 kuna. a vjerojatno će brojka bit i veća. ap neka drugi zarađiju, a mi ćemo im još plaćat troškove!
    živjelo tržišno poslovanje!!!

 4. Anonimno napisao:

  Odličan sadržaj za naš trg, ali ipak malko previše skup. Usporedbe radi, cijena klizanja na glavnom trgu u Kranju: 10 EURA, od čega je 8 zapravo kaucija koju ti nakon klizanja vrate, a u cijenu je uključen i topli čaj.

  1. vmelkic napisao:

   Jbg, ovo nije Kranj.

 5. Anonimno napisao:

  super! nadam se samo da se je netko sjetio dogovoriti kakav popust za grupe i školsku djecu, jer vjerojatno će mi već sutra doći dijete iz škole i tražiti novac jer idu s razredom na klizanje.
  ali ipak, treba li nekome plaćati struju i vodu za neku komercijalnu uslugu koju nudi?

 6. Anonimno napisao:

  samo klizanje nan fali
  aš nimamo kade potrošit šolde

  kemu se kliže neka gre…kamo će

 7. cesko_jr napisao:

  dosta nasih studenata koji su u Rijeci greju kad imaju vremena na klizaliste u Rijeci i puni su pozitivnih komentara i stvarno je fora da je doslo to i u Pazin…fora…super je to ca se nesto novo dogada..pa tako vjerujen da ce bit to bom u nasem gradu..baren prvih nekoliko dana

  1. Anonimno napisao:

   Kolike su cijene u Rijeci?

   1. mira napisao:

    znam da je u Poreču cijena bila 25 kn po satu. ma ča smo tako bogata općina da nekome moremo sve dat besplatno? nije mi jasno,… svi gledaju ostvarit neku zaradu, a naša općina nastoji ostvarit dodatne troškove , svaka čast, pametno poglavarstvo.
    ako tvrtka koja to postavlja niš ne plaća pa onda neka i klizanje bude besplatno ili simbolično, recimo 5 kn na sat.

 8. ... napisao:

  Ma ča se svi bunite, grad napokon napravi nešto i sad je to velika frka.. niste normalni.

 9. ...no comment napisao:

  ma dica moja ovo leto je tako a forši drugo leto i grad ča zaradi, ne bunite se zajno..
  ako je grad prista na takve uvjete zanči da je to napravi prvenstveno radi vas mladih a ne nas koji ne znamo ni rolat ni hodat po ledu a kamo li klizat, ali se nadan da će moji klinci poć na to klizalište.

 10. lolo napisao:

  super – za klizalište. Napokon da se netko u gradskoj upravi sjetio iskoristiti komparativne prednosti (i klimatske) Pazina! Naime, jedini grad u Istri ki ima takove temperature – baš pogodno za klizanje. Ako se ja ne skliznem, onda svakako ide moj podmladak! Jeeee! I sa cijenama ok! – ako je to za početak. Inače ne kužim gradsku logiku…???!!! Badava dajemo – svi nas znaju iskoristiti!
  Ali živi bili pa vidili!

 11. Anonimno napisao:

  imamo ledene ceste ….i još nan hi tete prolivaju z vodon rano zjutra…..i sad da plaćamo

  25kuna za klizanje u sred pazina??????

  svaka čast svima,ali pametnije sa šoldima ne bi nikemu škodilo!!!!!

  A da će školska dica s drugaricama poć na klizanje????
  Prevelika odgovornost za onu manjinu dice ka ni nikad rolala ili klizala——-
  ali,bila bi fora videt određene facke -one vele–iz škole…ha!!

 12. Anonimno napisao:

  to je jedna od pametnijih stvari koja se more napravit sa šoldima, dat narodu zdrave zabave.

 13. bob napisao:

  palac gore za kliz!!bravo!
  nisu mi jasni ovi ljudi,stalno se nesto bune i nikad nista nije po volji.
  onome kome je puno dat 25 za klizanje neka gleda! i sami znate da se danas sve placa pa tako i ovo! pohvale gradu za ovo.
  i prijedlog usput:
  bilo bi zgodno da se druge god.,ako se pokaze veliki interes ove,klizaliste instalira za vrijeme bozica i novog.praznika,a u sklopu klizalista,po trgu nek se postave bankarele sa toplim napicima (kuhano vino,cokolada),sa bozicnim ukrasima itd.kao ca rade svi drugi gradovi u nasoj drzavi jer ako se poglada druge gradove,nas u periodu bozica i n.god. izgleda jadno i bjedno.

 14. Anonimno napisao:

  nisu mi jasni oni koji se ne bune,jer u gradu ima puno zdrave zabave za sve koji žele,a oni koji žele nešto ekstra neka greju kamo će
  zaš se ne napravi bazen za vajka u pazinu…zato jer trošimo šolde na svašta…i na božićne ukrase između ostalog i na svakakve gluparije

 15. Anonimno napisao:

  evo jednostavnog pitanja:zaš se za te šolde ne bi uredila busna stanica,npr
  molim odgovor

  ili…gradski parkovi
  ili…ima m prijedloga još

  1. Anonimno napisao:

   ne samo za te šolde, nego i za one koje je trebalo naplatit tima koji imaju klizalište, jer ti ljudi u pazin dolaze zaradit, a zaradit će i od Grada i od nas njegovih stanovnika.

   još malo ćemo dočekat da neki plaća onaj putujući cirkus zvan “pazinski samanj” samo kako bimo se mogli pohvalti da je u pazinu svaki prvi utorak u misecu najveća rasprodaja petorazredne kineske štacarije!

   “…Lipi moj pazin, kako si…?”

 16. Anonimno napisao:

  “Lipi moj pazin kako si…?”
  “Iman febru pa te ne poznan.”

 17. Anonimno napisao:

  sad ćemo svi dobit febru od leda na placu za 25 kuna

 18. ua napisao:

  bojkotiramo kupnju ,jer ionako ni šoldi,
  bojkotiramo ljude koji imaju ča imaju,a sa šoldima nikako
  Parkiće za dicu ,da,to sredite,i dam odma 50 kn

 19. Anonimno napisao:

  mislim da ne će puno potrošit za zaleđivanje .perke je zima,a da bi bilo potrebito sredit parkove bi i to jako,ali kad institucije nije briga,a priča o nemanju šoldi je priča za malu djecu,a i njima ne moreš prodavat tako jeftine fore.

  1. Anonimno napisao:

   Mislin da ćemo klizat po plastičnoj podlozi a ne ledu… ali valjda bolje i tako nego nikako.

 20. Anonimno napisao:

  ma, ja ću se klizat a vi me gledajte

 21. Bloket napisao:

  Bit će zaleđena površina.

 22. tomcub napisao:

  ovako to izgleda iz zraka:

  http://www.pazin.hr/?kamera

 23. ja napisao:

  ma vi niste normalni…
  a da se to ni desilo… bili bi komentari…. drugderi se svašta dela, u pazinu niš…
  pa ča vi ljudi nimate drugega dela nego kritizirat…

  Stvarno… svakakovih nas je… SVAŠTA

 24. Anonimno napisao:

  Zna neki da li je počelo to klizanje i kakvi su dojmovi?

 25. Anonimno napisao:

  strpi se još malo. počinje danas popodne u 5. valjda se je do sada smrza taj led???

 26. Anonimno napisao:

  je ko bio na tom klizalištu? kako to izgleda?
  vrijedi li tih 25 kuna i onih 40.000 koje je dao Grad?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.