Mjesec hrvatske knjige 2011. u Pazinu

U Pazinu će se povodom Mjeseca hrvatske knjige, u Gradskoj knjižnici Pazin održati šaroliki program. Na dan 17. listopada će se u maloj koncertnoj dvorani, s početkom u 18:30 sati, održati predstavljanje knjige Pazin između jutarnje mrzline i podnevne vrućine – crtice o vremenu i klimi Pazina i Pazinštine”, autora Milana Sijerkovića.

U Gradskoj knjižnici Pazin će se 25. listopda, s početkom u 19:30 sati, održati večer posvećena pjesništvu i obljetnicama hrvatskih pjesnika (550 godina rođenja Džore Držića, 150 godina smrti Antuna Mihanovića, 120 godina rođenja Tina Ujevića, 100 godina rođenja i 70 godina smrti Ive Kozarčanina, 100 godina rođenja i 45 godina smrti Grigora Viteza, 20 godina smrti Zva Ivana Črnje).

Mjesec studeni također će biti prigodno programski popunjen, tako da će se od 4. do 6. studenog odžati tribina na temu putovanja u kojoj sudjeluju predstavnici Hrvatskog kluba putnika te putopisci Nevena Rendeli, Boris Veličan, Hrvoje Ivančić, Miro Aščić, Držislav Markovina, Siniša Gologoški. Tribina će se održati 4. studenog u Rijeci, 5. studenog u Rovinju i 6. studenog u Pazinu (Aula minor Pazinskog kolegija – Klasične gimnazije u 18:00 sati).

U utorak, 8. studenog, s početkom u 19:30 sati, u Gradskoj će se knjižnici Pazin uz događaj nazvan “Ćakulanje” , predstaviti istarski pjesnici, a dan nakon, 9. studenog, s početkom u 12:00 sati Desa Muck, autorica knjiga o djevojčici Anici i njenim pustolovinama družit će se s čitateljima, koji će moći saznati što se novog sprema iz njenog pera, javljaju iz Gradske knjižnice Pazin.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.