Mjesec psihologije u Pazinu

U organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke komore od 18. do 24. veljače 2019. godine održava se 12. Tjedan psihologije u Hrvatskoj. Tjedan psihologije prvi put je organiziran 2008. godine, u sklopu obilježavanja 55. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva, gdje su mnogi  stručnjaci pokazali entuzijazam i motivaciju da psihologiju približe i predstave zajednici te da pokažu svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u životu pojedinca i zajednice.

Društvo psihologa Istre, udruga koja skrbi o profesionalnim interesima i profesionalnim zadaćama psihologa, svake godine potiče svoje psihologe na uključivanje u obilježavanju Tjedna psihologije. Pa tako, i ove godine pazinski su se psiholozi istakli sa velikim brojem aktivnosti te su tjedan psihologije proširili i na mjesec psihologije.

Početkom tjedna, organizirane su aktivnosti koje su vezane uz mentalno zdravlje i našu svakodnevicu. U četvrtak, u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile Pazin, pozvani su svi netom diplomirani psiholozi koji djeluju na području Istre kako bi srednjoškolcima i zainteresiranim građanima prezentirali svoje diplomske radove. Sam tjedan završava u zabavnom tonu, u sklopu „Science cafe pazinskih psihologa biti će prezentirane teme popularnog karaktera. Budući da je broj pazinskih psihologa i studenata psihologije svake godine sve veći, tjedan psihologije produžen je na čak cijeli mjesec. Pa tako, do kraja veljače organizirana je i „Sportska srijeda“ te „Psiho pub kviz“, a u ožujku slijedi psihologiziranje kroz pjevanje i opis rada organizacijskog psihologa.

Stoga, ukoliko želite saznati nešto više o sebi, svojim odnosima, svojoj okolini i samoj psihologiji nemojte propustiti Mjesec psihologije u Pazinu!

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.