Mladi Pazinci ponovno propješačili od srca Istre do planinarskog doma na Poklonu

Proteklog je vikenda, od 5. do 7. svibnja ponovno održano popularno pješačenje mladih Pazinaca pod nazivom “Marš na Učku”. Pješačenje je organizirala neformalna inicijativa mladih uz logističku potporu udruge Veliki mali čovjek, a put je vodio od Pazina kroz trodnevno pješačenje i završio u planinarskom domu na prijevoju Poklon. Sve skupa se Maršu, koji nije održavan lanjske godine, odazvalo tridesetak mladih Pazinaca i njihovih prijatelja iz cijele Istre i Rijeke.

Krenuli su iz Pazina u petak ujutro, i uz povremenu kišu preko Rismanice ih je put doveo do stare škole u Pazu, gdje su prespavali. Tamo je navečer održan i koncertni program mladih alternativnih punk bendova: Šćofrnac, Sabotaža, Skafanderi – svih iz Pazina i UTG91 iz Buzeta. Nekima od njih je to bila prilika da po prvi put nastupe pred publikom koja je samo za tu priliku potegla iz Pazina i podržavala ih pljeskom. Zabavljajući se i plešući uz muziku i vatricu, okupljenim je vizualni dojam obogaćivao žongler mačevima Denis Dejanović – Sarma iz Pazina.

Drugi dan nakon prospavane noći u staroj školi u Pazu i okrjepljujućeg doručka mladi su krenuli prema svom drugom odredištu – staroj školi u Brestu pod Učkom. No, njihov put je bio prekinut na dijelu u kojem se održavala automobilistička utrka, no nakon pauze višesatni pohod je nastavljen. Stigavši ispred dobro očuvane stare škole u Brestu pod Učkom, nakon večere mlade su zabavljali legendarni pazinski rock duo Damir i Feđa. Mnoštvom hitova pružili su lijepu kantautorsku večer koja je potrajala vise od tri sata.

Treći dan su mladi po markiranoj planinarskoj stazi nakon tri sata hoda stigli do planinarskog doma na Poklonu, gdje su uz gostoprimstvo Planinarskog društva Opatija, jer ih je sustigla kiša, završili pohod s okrjepom. Puni dojmova i pozitivnih vibracija sačekali su prijevoz i vratili se kućama, uz želju da i druge godine ponove ovo lijepo iskustvo.

Ponovno pokretanje pohoda pokazalo se dobrim potezom u smislu interesa mladih i odazivu brojnih sponzora, koji su olakšali organizaciju.

Pokrovitelji pohoda su bili Grad Pazin, Općine Cerovlje i Lupoglav, hranu su spremali Dječji vrtić “Olga Ban” Pazin te Hotel Lovac i Bistro Pod lipom iz Pazina. Sponzori: Kamen Pazin, Obrt za visinske radove Altus, caffe bar Bunker, trgovački obrt Vim, mesnica Kod Dubravka, mesnica Berković, tvrtka Pisinium, tjestenine KlaraM, tvrtka Ciburiprodukt, pekara Reginex, pekara FabrisPek, caffe bar Malin, Galanterija d.o.o., Advent d.o.o., voćarna Tihana te Obrt Bažon iz Gračišća.

iPazin.net

13 komentara na “Mladi Pazinci ponovno propješačili od srca Istre do planinarskog doma na Poklonu”

 1. ForeverPunk napisao:

  Inicijativa mladih? Ma koji mladi su tamo bili? sami pogled na fejs događaj je dovoljan da većina MLADIH odustane ako nije panker ili cuger.

  1. Nona z bresta napisao:

   ma vero su sve bili pravi mladići i divojke… Šparuga su mi pustili i lipo su pozdravili :P

  2. Bla napisao:

   Ajde ti interenet ratniče koji vajk nešto sereš,izađi iz te škulje u kojoj si se skrija i organiziraj nešto..

 2. GoGz napisao:

  Bla, nemoj se pilat. Ti krumpiri s kauča znaju samo brontulat, tako im krvotok bolje dela. Svaka čast svakemu MLADEMU i onemu koji se tako osjeća koji su odradili još jedan Marš! :)

  1. Anonimno napisao:

   Ti “kumpiri s kauča” daju lovu za te vaše pizdarije i imaju pravo reć ča misle o temu.

   1. Anonimno napisao:

    odnosno delaju za vaše igrarije, a sami se rekreiraju besplatno ili si plaćaju iz svojega žepa, i ne stavljaju to u novine
    u temu je razlika

   2. GoGz napisao:

    Pa i iz moje plaće lova ide za svakakve pizdarije koje ne podržavam – npr. instituciju crkve i blaženog nogometa. To ne znači da čekam i najmanju priliku da ih ovako ‘javno’ i ‘sa svojim imenom’ poserem.

    1. Anonimno napisao:

     šećite vi i marširajte koliko ćete, ja ne branin
     i da ima love niki ne bi njurga
     ali dok je grad u tolikin dugovima, kreditima i deficitu ovakve stvari bin prve reza

 3. suzi jašić napisao:

  Aaaaa, svake godine iste rasprave!

  Ja sam trenutno kumpir koji vrlo rado svoje šolde iz poreza i prireza daje za marševe i aktivnosti udruga i inicijativa, posebice mladih. I da ih je barem više, i inicijativa i šoldi.
  Kao bivša maršovanka, još od onih pionirskih marševa u 80-tima, preko starih i obnovljenih marševa na Učku, mogu reć da je to teški gušt i super iskustvo. I svake godine me pita da skupim dio stare ekipe i da gremo ponovo.
  Nikad niko nije nikome zabranio da ide na marš, svi koje je to zanimalo su išli, oni koje to nije zanimalo nisu. Nebitno o temu da li su slušali punk, techno ili Lidiju Bačić.
  S druge strane, oni koji su vječito pljuckali po maršu nisu se baš iskazali u organizaciji nekog svog marša di bi valjda dolazili oni “pristojno obučeni”.
  Long live marš i tradicija marša, nadam se da će kad tad veterani poć s vama :)

 4. Bla napisao:

  Ako na mladima svit ostaje neznan ca onda prduckate,ako se ne osjecate mlado nrmojte se ni javljat vase vrime.je pasalo onda..pustite nas koji imamo volje za napravit nesto u ten jebenen gradu na miru,ki vas dira?
  Anonimno,i da se je napravilo sa soldima iz naseg zepa,opet bite imali nesto za rec..
  Mislin da ni vi niste bili sveci dok je bilo vase vrime,cuga se svagderi tako da nemamo o cemu govorit…
  I to ca procjenjujete ljude po izgledu,dosta govori o vama..

  1. Anonimno napisao:

   ne izvrći i ne skreći temu
   jedino sporno su gradski, odnosno naši šoldi, to je sve
   za ostalo me ni briga, niti se tebe tiče ča ja delan ni kako san živi

 5. Anonimno napisao:

  Ovo ni pitanje marša samega po sebi, niti čak relativno malega iznosa za to. Ovo je pitanje odgovornega trošenja naših šoldi.

  Siguran da skoro niki od nas da se radi o kućnemu budžetu, u kojemu imaju dug i kredit za kuću, minus na računu i slično, da gredu trošit npr. na skijanje. Odnosno oni koji tako delaju i žive su neodgovorni i neekonomični. Najprije će se valjda malo stisnut pas, pa će se kupit najnužnije ili uložit u nešto ča će vratit lovu i slično. A na skijanje će se poć kad se bude u plusu i bez problema vraćalo dugove.

  Jbg, samo se tako ne razmišlja kad si Gazda od gradskega trezora ili si onaj koji dobija šolde iz tega trezora. Jer – kao – “to nisu naši šoldi, kega briga”.

  To je problem, taj mentalni sklop življenja na dug.

  1. antiPasti napisao:

   ovo mi zvuči,kao trolersko prduckanje,jer od jednog minornog događaja i financijski beznačajnoga ,stvaraš problem trošenja javnoga novca.
   Teza o neodgovornom trošenju javnoga novca,u ovom slučaju apsolutno ne stoji,jer je organizirani događaj napravljen ,isključivo zahvaljujući sposobnostima i trudu organizatora(na čemu im čestitam),tj.kako sa malo, napravit više.
   https://www.youtube.com/watch?v=EM7rVPnJG24

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.