Mlađi seniori pobijedili Rovinj sa 25 koševa prednosti

Utakmicu sa Rovinjem iako su poveli sa 9:2 Pazinci (koji su zbog neadekvatnog praćenja Puris d.d. odnosno njegovog vlasnika Gavrilovića igraju zadnje utakmice pod imenom KK Puris) nikako nisu sa obranom krenuli dobro. Nastavak u prvoj četvrtini bio je još gori sa nepotrebnim kompliciranjem u napadu i „šupljom“ obranom čime su omogućili gostima predvođeni odličnim brzancima Jergovićem i Burićem uz skakača pazinskog Tinjanca Ivana Banka vodstvo od 17:21 na kraju prve četvrtine.

Do poluvremena Pazinci okreću rezultat i vode na velikom odmoru sa 39: 37 uz neprepoznatljivu igru. Ipak u trećoj četvrtini ozbiljnija i angažiranija igra prve petorke Purisa u sastavu Fonović, Mlekuš, Hekić i braća Ćus koja postavlja dosta zamki kako po cijelom terenu tako i u zoni šuta Rovinježima što ima za posljedicu presječene lopte i Pazinci u brzoj tranziciji prodorima i otvorenim tricama treću četvrtinu dobivaju sa 32:14 igrom koju su trebali prikazati i od početka utakmice. Posljednju četvrtinu Pazinci igraju sa kadetima. Na unutranjim pozicijama ističu se Saša Belac i Matija Opašić koji svakim danom izrasta u sve boljeg igrača koji čita igru u oba pravca. Ističu se i blizanci Nereo Gržinić ( koji je dobio značajnu minutažu) te Fabio Gržinić koji su pokazali da poboljšanjem igre bez lopte i igre u obrani su veliki potencijali pazinske košarke. Na playu je ponovno kao alternativa Nikica Curilović istaknuo se kao kvalitetni potencijal, a već dokazane Tedi Dausa i Marka Tomca ozljeda, odnosno relativno lošiji dan te davanje veće minutaže još mlađim igračima spriječili su u izražavanju veće efikasnosti. U Pazincima svih 12 igrača upisalo se u strijelce, a čak sedam igrača ( bez ovaj puta klasičnih tricaša Tomca i Dausa koji su prošlo kolo u Poreču ubacili 28 koševa u gostima!) pogodilo je devet trica što ukazuje na širinu napadu Pazinaca uz bolju koncentraciju i jači angažman. Kod Rovinja najefikasniji igrač cijele utakmice bio je Nišić sa 24 koševa i odigrao je gotovo cijelu utakmice.

Dan ranije isti sastavi odigrali su utakmicu poluzavršnice kadetskog prvenstva Istarske županije u kojoj su nakon neizvjesne utakmice Pazinci na kraju bili bolji sa 62:59 i iako nisu briljirali plasirali su se u završnicu gdje ih čeka pobjednik druge utakmice najvjerojatnije Pula 1981. To je bio razlog više da se kadeti kojima je svaka utakmica velika školarina dokažu pred sugrađanima u utakmici starijeg uzrasta u posljednjoj četvrtini.

Puris- Rovinj 95-70 ( 17-21, 22-16, 32-14, 24-19)
Dvorana Pazinskog kolegija Klasične gimnazije, Gledatelja 100, Suci: Ćuk ( Labin) i Koraca ( Poreč)
Osobne pogreške: Puris 15, Rovinj 17, Trice: Puris 9 ( Ante Ćus 2, Petar Ćus 2, Hekić, Belac, Daus, Opašić, Mlekuš), Rovinj 4 ( Nišić 2, Jergović 2)
Puris: Fabio Gržinić 3, Ante Ćus 21, Petar Ćus 12, Curilović 2, Fonović 15, Tomac 2, Daus 3, Belac 12, Opašić 5, Hekić 10, Nereo Gržinić 5, Mlekuš 5.
Rovinj: Franković 12, Trento 2, Matošević, Burić 8, Jergović 12, Nišić 24, Banko 8, Čulina 2, Tolić, Vičić 2.

KK Puris

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.