Mladić (19) iz Gračišća u potjeri zaustavljen s oružjem

2Pazinska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom s područja Gračišća zbog sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenje isprava i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Policijski službenici su jučer oko 3 sata, kod benzinske postaje u mjestu Bertoši, pokušali zaustaviti automobil Škoda Felicia, kojim je upravljao 19-godišnji mladić. Nakon što mladić nije postupio po svjetlosnim i zvučnim signalima, policijski službenici su ga ipak uspjeli zaustaviti te su obavljenim provjerama utvrdili da se na vozilu nalaze nepripadajuće registracijske oznake, koje je 19-godišnjak sam postavio dan ranije. Osim toga, mladić je u vozilu imao bokser i četiri komada streljiva, a vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje.
Zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, protiv 19-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok se radi počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima vozila u prometu i Zakona o oružju, podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2020.