Mljekara može i bez procjene utjecaja na okoliš

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uredenja i graditeljstva ovih je dana županijskom Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu uputilo rješenje kojim odlučuje da za izgradnju buduće zadružne mljekare, odnosno objekta za preradu mlijeka i proizvodnju sira u Pazinu, nije potrebno provesti postupak procjene utjecaja na okoliš.

Županijski Odjel je u travnju zatražio od Ministarstva očitovanje o potrebi izrade procjene utjecaja na okoliš, priloživši zahtjevu i elaborat s opisom tehnologije buduće pazinske mljekare. Njezina će namjena, kako je opisano u elaboratu, biti prihvat svježeg mlijeka, prerada mlijeka u proizvode kao što su sirevi, mliječni namazi, fermentirani proizvodi i pakiranje konzumnog mlijeka, a od separiranog vrhnja proizvodit će se maslac, te kajmaknamaz.

Ministarstvo zaštite okoliša prikupilo je mišljenja svih nadležnih službi i zaključilo da planirani zahvat neće imati značajan utjecaj na okoliš te da nije potrebno provesti procjenu utjecaja na okoliš. Takoder, utvrdeno je da se lokacija buduće mljekare nalazi u poslovnoj zoni odredenoj GUP-om Grada Pazina (nedaleko prodajnog centra Plodina), gdje je za buduće objekte ionako obavezno ishoditi detaljne uvjete za gradnju i uredenje, pa županijski Odjel za poljoprivredu sada može nastaviti s ostalim pripremnim aktivnostima za izgradnju zadružne mljekare u Pazinu.

Glas Istre, 30. lipnja 2011.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.