U MO Zabrežani održana eko akcija Zelena čistka

Na sam Dan planeta Zemlje, minule subote u jednodnevnoj ekološkoj akciji Zelena čistka u MO Zabrežani, na lokaciji nadomak naselja Drndići očišćeno je manje divlje odlagalište otpada. Lokalnoj akciji čišćenja odazvalo se desetak vrijednih mještana koji su prikupili oko 3 tone nepropisno odbačenog otpada, pretežno glomaznog i građevinskog otpada te u manjem dijelu komunalnog otpada i plastike. Prikupljeni otpad odvezla je i propisno je zbrinula gradska komunalna tvrtka Usluga d.o.o.  

Subotnjom akcijom Grad Pazin tradicionalno se uključio u nacionalnu kampanju koja kao najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj prati globalnu akciju  „Let’s do it World !“. Cilj same akcije je podizanje svijesti građana o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada te važnosti očuvanja okoliša.

2 komentara na “U MO Zabrežani održana eko akcija Zelena čistka”

 1. Vitorio napisao:

  Kako je moguće da svake godine, već barem desetak godina, na sva zvona objavljujete rezultate akcije “zelena čistka”, s kojom se hvali i naš vrli gradonačelnik (i to uzima kao glavni argument da Vam podilazi), a svake godine imate sve više smeća.
  Postavlja se pitanje: Da li Vam netko iz susjednog mjesnog odbora dovozi smeće i kreira deponij opasnog otpada ili pak to činite sami? Ako to pak (što je najvjerojatnije sami činite) onda je red da si i sami očistite i ne treba se pri tome baš jako hvaliti.
  ne tako davno jedan je Gradski vijećnik pohvalio mještane naselja u okolici Bertoši koji također redovno održavaju javne površine, pa čak i one u gradskom vlasništvu. Nakon što su unazad par godina detaljno uredili i očistili prostor danas ima se akcije svedu na košnju trave i druženje.
  Smeće na tom prostoru zapravo više i nema, tu i tamo neki krajnje nekulturni šetač odbaci škaroc ili koru banane, ali to je sve.
  Tri tone smeće svake godine u MO Zabrežani malo je čudna i zabrinjavajuća pojava. Sudionicima akcije svaka čast na požrtvovnosti i odgovornosti, ali dokle tolerirati ilegalne deponije.

 2. . napisao:

  Bravo Vitorio. Očito da komunalci ne delaju svoje delo. Trebali bi ići malo po terenu i pokažnjavati neodgovorne ljude. Danas postoje razni načini odvoza smeća, nije potrebno (a i odvratno je ) odlaganje smeća u prirodi koja to nije zaslužila.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.