Moreno Pinter zlatni, Nina Buršić brončana

U mjestu Wals kraj Salzburga održan je međunarodni karate turnir „Austrian Junior Open 2012“, jedan od najprestižnijih turnira za mlađe uzraste u ovom djelu Europe.Na dvodnevnom natjecanju u katama i borbama u uzrastima od najmlađih , desetogodišnjaka do mlađih seniora, sudjelovalo je 775 takmičara ,predstavnika 145 klubova iz 23 zemlje: Velike Britanije, Belgije, Luksemburga, Nizozemske, Danske, Finske, Švedske, Njemačke, Švicarske, Italije, Slovenije,Srbije, Bosne i Hercegovine, Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunjske Rusije, Estonije, Ukrajine, Albanije, Kosova te Hrvatske.

Istarski karate predstavljali su takmičari iz 3 istarska kluba sa ukupno 6 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji:  KK Sensei Pazin sa 4 takmičara te KK Finida Poreč iKK Novigrad sa po jednim.

Prvoga dana takmičenja,od kadeta do mlađih seniora nastupio je pazinski predstavnik Dalen Belić ( kadeti -52kg), koji je u konkurenciji od 19 takmičara nakon prolaza u drugo kolo, nažalost poražen od predstavnika iz Švicarske, a kasnijim raspletom situacije kod njegovih protivnika nije uspio dobiti priliku za repasažnu borbu za broncu.

Drugoga dana, prošlogodišnja srebrna s tog natjecanja  Nina Buršić iz pazinskog Senseia  još je jednom pokazala zavidne sposobnosti ovoga puta u kategoriji U12-140cm gdje je odličnim nastupima osvojila 3. mjesto i medalju brončanog sjaja. Nakon neriješenog rezultata 6:6 u regularnom vremenu u borbi za ulazak u finale, preglasavanjem sudaca 2:3 pobjeda je dodijeljena talijanskoj predstavnici, dok je u repasažnoj borbi za brončanu medalju svladala predstavnicu iz Rusije prije isteka regularnog vremena.

Pazinski klub na turniru predstavljao je i  Danijel Pamić (mlađi kadeti U14-155cm) koji je među jakom konkurencijom od  21 takmičara završio na diobi 5. mjesta (dioba).U borbi za finale poražen je od ruskog predstavnika u svom četvrtom pojavljivanju na tatamiju propustom sudaca, dok je u repasažnoj borbi za brončano odličje morao čestitati predstavniku iz Austrije.

Prošlogodišnja nositeljica brončane medalje Magdalena Anđelini među konkurencijom od 31 takmičarke (U14+155cm), svoj je nastup završila u prvom kolu minimalnim porazom.

Od ostvarenih rezultata ostalih istarskih klubova treba istaći zlatnu medalju Morena Emanuela Pintera iz KK Novigrada koji je u kategoriji mlađih kadeta (12-14 godina- U14-165cm) poslije tri uzastopne pobjede nad svojim konkurentima u finalnoj borbi bio uspješniji od  hrvatskog predstavnika te se zasluženo popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja okitivši se medaljom zlatnog sjaja je medalju zlatnog sjaja. Moreno Pinter  je prije nastupa u borbama nastupio i u katama, ali je nakon prvog kola morao čestitati talijanskom takmičaru, koji ga kasnijim porazom nije uspio „povući“ u repasaž za 3. mjesta.

Prvog dana natjecanja nastupila je i  predstavnica porečke Finide Reana Radovčić(kadetkinje+54kg) koja je u konkurenciji 30 takmičarki uspjela  izboriti priliku za prvu repasažnu borbu no, u kojoj je pobjeda pripala njezinoj suparnici , kasnijoj finalistici.

Prema ostvarenim rezultatima u ukupnom poretku klubova KK Sensei Pazin ostvario je plasman na diobi 65.-og mjesta, dok je zlato KK Novigradu omogućilo plasman na diobu 30.-og mjesta.

Istarski su takmičari i na taj način dali svoj doprinos plasmanu Hrvatske na drugu poziciju u ukupnom poretku po uspješnosti zemalja. Prvo mjesto pripalo je domaćinu Austriji, a treće mjesto Rusiji.Karatisti iz Hrvatske osvojili su 9 zlatnih, isto toliko srebrnih i 16 brončanih odličja, javljaju iz KK Sensei.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.