Motovun Film Festival 2013. leti u nebo

216. Motovun Film Festival održat će se između 27. i 31. srpnja ove godine i tradicionalno Motovun pretvoriti u brdo filmova i dobre zabave. Motovun se ovog ljeta izdiže iz sumorne svakodnevnice i postaje Slobodna zona koja spremno čeka svoje emigrante.

Član žirija biti će Islanđanin Kjartan Sveinsson iz Sigur Rósa.

Posebno zadovoljstvo nam je objaviti ovogodišnji glazbeno-filmski program posvećen Romima kao najvećoj europskoj nacionalnoj manjini – Motovunska mahala. U sklopu programa bit će prikazani filmovi srodne tematike, a Motovunske noći rasplesat će svakodnevni koncerti najboljih romskih bendova iz Belgije, Mađarske, Hrvatske, Makedonije i Srbije kao što su Shutka Roma Rap, Va Fan Fahre te Euro Black Nation. Dodatnu količinu zabave omogućuje naš generalni pokrovitelj Iskon koji predstavlja Žedno uho club@Motovun Film Festival čiji ćemo program, kao i detalje suradnje Žednog uha i Motovun Film Festivala, objaviti na skoroj press konferenciji – javljaju iz organizacije festivala.

Filmovi će biti prikazivani od jutra do večeri u različitim programima i na različitim motovunskim otvorenim i zatvorenim filmskim lokacijama, a festival će završiti dodjelom nagrada o kojima će odlučivati renomirani članovi naša tri žirija među kojima su redateljica Maja Miloš, glumica Zana Marjanović te islandski glazbenik Kjartan Sveinsson, priznati autor filmske glazbe široj javnosti poznat kao donedavni član poznate glazbene skupine Sigur Rós. Motovun Film Festival ima posebnu čast predstaviti i svoje goste koji će ove godine posjetiti festival, a među kojima su slavni svjetski redatelji Mohsen Makhmalbaf i Urlich Seidl te kontroverzna filmsko-aktivistička skupina Fuck for forest.

Za posjetitelje festivala bit će organiziran kamp koji ove godine sprema mnoga poboljšanja, a potpuno je besplatan za sve kupce kompleta ulaznica. Kamp će biti otvoren već 26.7., na nulti dan festivala, tako da će svi naši posjetitelji imati priliku boraviti u kampu jedan dan dulje i u Motovunu dočekati početak novog festivala. Kompleti ulaznica dostupni su u pretprodaji od 15. lipnja u sustavu ulaznice.hr, a posebno se ističe ovogodišnja posebna ponuda – komplet ulaznica Sve po deset kuna koji nudi deset ulaznica po cijeni od deset kuna i u ponudi je do 15. srpnja.

Emigrirajte i doživite 5 dana najboljih filmova, cjelonoćnih koncerata i neprestane zabave u idiličnoj Slobodnoj zoni Motovun.

Generalni pokrovitelj festivala je Iskon.

Islanđanin Kjartan Sveinsson iz Sigur Rósa član žirija 16. Motovun Film Festivala

Ovogodišnji Motovun film festival kao član žirija posjećuje Kjartan Sveinsson, islandski multiinstrumentalist široj javnosti poznatiji kao donedavni klavijaturist post-rock benda Sigur Rós te člana sestrinskog benda The Lonesome Traveller. Svoje izrazite glazbene sposobnosti usmjerio je i ka filmu pa je tako autor glazbe za filmove poput poznatog Ondine Neila Jordana, kratkog filma islandskog redatelja Rúnara Rúnarssona The last farm nominiranog za Oscara 2005. godine te film Plastic bag priznatog redatelja Ramina Bahranija te. Također je član savjetodavnog odbora glazbene zaklade Kraumur koja se zalaže za promicanje islandske glazbe, s naglaskom na mladim glazbenicima kojima pomažu u promociji i prezentaciji njihova rada. Posljednji u nizu njegovih velikih uspjeha je njegova suradnja s Ragnarom Kjartanssonom na umjetničkom projektu predstavljenom na 55. Venecijanskom bijenalu. Kjartan Sveinsson u velikoj je mjeri zaslužan za zvuk koji je donio zvjezdani status Sigur Rósu te je već stekao status legende suvremene glazbe pa nam je velika radost i čast imati ga ove godine u Motovunu kao člana žirija 16. Motovun film festivala.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.