Motovun: godišnja izložba Udruge Fotovun ‘FOURte’

Udruga fotografa Fotovun poziva vas na svečano otvorenje 2. godišnje izložbe fotografija, koje će se održati u subotu 2. prosinca 2017. godine u 19 sati u galeriji boutique hotela Kaštel u Motovunu. Izložbu će se moći pogledati sve do 3.1.2018. godine.

Središnji dio izložbe pod nazivom „FOURte” čini 36 okvira s ukupno 144 fotografije, koje su rezultat vrijednog i kreativnog fotografskog stvaralaštva 22-je članica i članova udruge. Kroz četiri tematski povezane fotografije u jednom okviru članice i članovi Udruge Fotovun predstavljaju se posjetiteljima izložbe sa svojim ponajboljim radovima u fotografskim smjerovima koji predstavljaju njihovu najveću snagu – njihov “forte”. Široka lepeza motiva, kolorita i fotografskih smjerova uvodi vas u raskošni svijet Fotovunaca. Kroz ovu izložbu imate priliku upoznati njihov rad te saznati u kojim se fotografskim temama najbolje osjećaju i ostvaruju svoje najbolje rezultate. Od detalja i portreta do raskošnih pejzaža, od crno-bijelih fotografija do fotografija živopisnih boja, Fotovunci vam nude najbolje od sebe.

U posebnom dijelu pod nazivom „Camera obscura” izložene su 24 fotografije 12-ero učenica i učenika Osnovne škole Vladimira Nazora – područne škole Motovun, koji su sudjelovali na radionici „Camera obscura za mlade” pod vodstvom prof. Borislava Božića. Radionica je realizirana krajem travnja 2017. godine u organizaciji Udruge fotografa Fotovun. Fotografije su učenici snimili „camerom obscurom”, odnosno kutijom za cipele pretvorenom u preteču fotoaparata. Svjetlosni zapisi ovjekovječeni na fotografskom papiru razvijeni su u negativ u improviziranom studiju, a na kraju procesa članovi udruge su digitalizirali negative i pretvorili ih u fotografije koje prikazuju Motovun iz perspektive osnovnoškolaca, koji su vrijedno primijenili stečeno znanje i kreirali prava mala remek djela.

Godišnja izložba članova Udruge Fotovun kruna je druge godine postojanja i rada ove vrijedne motovunske udruge, koja je osnovana u siječnju 2016. godine. Udruga okuplja 40 članica i članova s područja cijele Istre, a u nešto manje od dvije godine postojanja realizirala je brojne vrijedne projekte (izložbe, edukacije, radionice, različite suradnje s lokalnim organizacijama itd.) te svojim aktivnostima doprinijela unaprjeđenju kulturnog života u Motovunu te popularizaciji fotografske umjetnosti na području cijele Istre.

Članice i članovi Udruge fotografa Fotovun raduju se vašem dolasku, navode iz Motovuna. (iPress)

http://ipress.rtl.hr/gradovi-i-opcine/pazin/motovun-godisnja-izlozba-udruge-fotovun-fourte-53226.html

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.