Motovun izglasao proračun: Unatoč manjim prihodima ne odustaju od pomoći građanima

motovunVijećnici Motovuna izglasali su proračun koji će u 2015. godini iznositi restriktivnih 19.509.200 kuna.

Predsjednik vijeća Općine Motovun Elvis Linardon naglasio je kako je Općina Motovun jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave u Istri, koja usprkos novim zakonima koji će im umanjiti prihode (ukidanje brdsko planinskog statusa, novi obračun poreza na dohodak) ovim proračunom nije umanjila prava građana, što se ponajviše odnosi na stipendije, darove za umirovljenike, djecu i socijalno ugrožene. Za sada neće uvoditi nova porezna opterećenja za građane, a manjak sredstva planira se nadoknaditi racionalnim poslovanjem te kandidiranjem raznih projekata za fondove Europske unije kao i javnim pozivima za financiranje lokalne samouprave.

Načelnik Općine Motovun Tomislav Pahović istaknuo je da stipendisti Općine Motovun imaju naknade u rangu najviših naknada za stipendije u našem okruženju, 500 kuna mjesečno za studente i 400 kuna za učenike, s mogućnošću povećanja stipendija za 30 i 50 posto spomenutih iznosa  ovisno o prosjeku ocjena.

Općina Motovun sa 50 posto troškova sufinancira kupnju školskih udžebenika svim učenicima, daje 7.000 kuna po svakom novorođenom djetetu, financira produženi boravak školske djece, a nisu rijetke ni donacije osnovnoj školi i područnom dječjem vrtiću. Redovito se financira vrtić i školski obrok djeci iz socijalno ugroženih obitelji te novogodišnjie poklone za djecu od 1 – 10 godina.

Motovun na vrlo zavidnoj razini prati i podupire djecu i mlade odnosno učenike i studente, istovremeno imajući sluha za najosjetljivije socijalno ugrožene skupine, a tako će biti i ubuduće, rekao je načelnik Pahović.

Vijećnici su jednoglasno usvojili Program ukupnog razvoja Općine Motovun za razdoblje od 2014. do 2020. te Izmjene i dopune Proračuna Općine Motovun za 2014. godinu u iznosu od 6.036.770,00 kuna.

Općinsko vijeće Općine Motovuna je, nakon provedenog Poziva za prikupljanje ponuda za obavljanje zimskog održavanja javnih površina i  nerazvrstanih cesta na području Općine Motovun za 2014. i 2015. godinu, kao najpovoljniju ponudu odabire ponudu ponuđača Istarske ceste d.o.o. iz Pule.

Nakon prethodnog poništenja ponovo je razmatrana te jednoglasno donijeta Odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za dodjelu koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti prijevoza putnika autobusom ili drugim vozilima za vrijeme trajanja Motovun film festivala i ostalih manifestacija. Kao najpovoljnija odabrana je tvrtka Vilstroj d.o.o., izvijestili su iz Motovuna.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.