Motovun: šlapa i pribor Velog Jože najbolji suveniri

motovunU organizaciji Udruge Montaro i TZ Općine Motovun održan je i drugi dan Motovun expo ’15, sajma unikatnih istarskih suvenira. Nakon uspješnog izdanja u svibnju, drugi dan od ukupno pet opravdava očekivanja i privlači pažnju gostima.

Sajam je svakog dana održavanja otvoren od 10 do 19 sati, a na Trgu Andrea Antico posjetitelji mogu pronaći razne suvenire od drva, keramike, lavande i ostale zanimljive unikate izrađene ručno.

Želja je na jednom mjestu okupiti što veći broj različitih proizvođača i umjetnika te suvenirima izrađenim od raznih prirodnih materijala dočarati svu ljepotu i raznolikosti Istre – prenijeti istarsku kulturnu baštinu i tradiciju, način života i prepoznatljivost kroz njene materijalne i nematerijalne ljepote te otrgnuti od zaborava umijeća starih zanata rekla je predsjednica Udruge Montaro Dorijana Močiboba.

U sklopu sajma za sve zainteresirane otvoren je i natječaj za izbor najoriginalnijeg suvenira “Veli Jože ’15”, a posebno nas veseli što i ovaj put ima zainteresiranih za ovaj natječaj. Nakon prvog uspješnog izbora „šlape Veloga Jože” izbor je ovog puta pao na pribor Veloga Jože: žlicu, vilicu i nož kojeg je izradio Miro Šverko (Kućna radinost Javor) iz Lanišća, rekla je direktorica turističke zajednice Motovun Iva Jeletić. Na ovaj se natječaj mogu javiti i svi oni koji ne sudjeluju na samom sajmu.

Svaki sajam ima i posebnu nagradu za najoriginalnije opremljen prostor, a danas je tu titulu ponio gospodin Mile Lončar koji izrađuje drvene suvenire na licu mjesta.

Idući sajam očekuje nas 9. srpnja na istoj lokaciji. Prisjetimo se zajedno davnih vremena i uživajmo u čarima Motovuna, javljaju iz Turističe zajednice.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.