U Motovunu fotografska radionica Camere obscure za osnovnoškolce

U SUBOTU, 29. TRAVNJA OD 9.30 DO 16.30 SATI
Udruga fotografa Fotovun u suradnji s Društvom Naša Djeca Motovun i Općinom Motovun, povodom obilježavanja Svjetskog dana Camere obscure, za učenike viših razreda Osnovne škole Vladimir Gortan – područne škole Motovun u subotu 29.4.2017. u Motovunu organizira jednodnevnu radionicu Camere obscure, koja će se odvijati od 9.30h do 16.30h u prostorima motovunske komunalne palače i u srednjovjekovnoj jezgri Motovuna.

Predavač na radionici je prof. Borislav Božić iz Rijeke, vrsni fotograf, edukator i pedagog, koji o samoj radionici kaže sljedeće: „Radionicom camere obscure nudim sasvim drugačiji pristup jer se bavim prapočelom, prirodnim fenomenom, „hvatanjem“ elementarnoga fizikalnog zakona u običnu kutiju. Dakle, obična kutija je dobro polazište za razumijevanje tehnike i tehnologije, te izvrsna platforma za poticanje kreativnosti učenika. Polaznici radionice tj. učenici, korak po korak, usvajaju fundamentalna znanja primjenjiva na bilo kojem suvremenom fotoaparatu te razvijaju vlastiti kreativni fotografski status koji je neovisan od fotografske tehnike.“

Polaznici radionice Camere obscure naučiti će princip rada fotografskoga aparata, proći će postupak kemijske obrade fotomaterijala te ući u bezgranični prostor kreativne fotografije. Program ove radionice daje temelj razumijevanja tehničko-tehnološkoga i kreativnoga aspekta fotografske slike.

Radionica u Motovunu dio je službenog globalnog programa obilježavanja Svjetskog dana Camere obscure: http://pinholeday.org/events/?id=3571.

O PREDAVAČU: Borislav Božić diplomirao je na studiju likovne kulture smjer grafiku na Filozofskom fakultetu u Rijeci i stekao zvanje profesora likovne kulture i umjetnosti. Pored profesionalnog posla u školi, slikanje, grafika i fotografija su važan dio njegove umjetničke prakse. Završio je nekoliko edukativnih programa pa je stekao zvanja majstor fotografije i specijalist za obradu digitalne fotografije. Kao vrstan metodičar i poznavatelj struke često drži stručna predavanja i vodi mnogobrojne radionice. Više o bogatom iskustvu predavača pročitajte na: http://borislavbozic.com/cv/

http://www.regionalexpress.hr/site/more/u-motovunu-fotografska-radionica-camere-obscure-za-osnovnokolce

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.