U Motovunu najopremljeniji ‘bike point’ u Hrvatskoj

U podnožju Motovuna, u neposrednoj blizini ambulante, dovršeno je opremanje ‘bike pointa’, stanice za bicikliste i sve aktivne turiste. Radi se o vrlo frekventnoj lokaciji s koje, između ostalog, kreću i biciklističke staze.

Nakon odrađenih zemljanih radova, priprema i betoniranje, uslijedilo je postavljanje ‘bike pointa’. Turistička zajednica Motovun je nositelj i inicijator projekta, a partneri su još i Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Istarske županije, Općina Motovun, te sam izvođač Uljanik Tesu Elektronika. Ukupna vrijednost projekta je 90.000 kuna.

Ovog trena bike point Motovun je najmoderniji i najuređeniji u Republici Hrvatskoj, a to posebno veseli jer je Motovun kao turističko odredište svake godine sve posjećeniji. Bike point se sastoji se od Go2bike stalka za popravak bicikala, E‐bike stanice sa stalkom za 4 bicikla, nadstrešnicom sa FN panelima, baterijama i inverterom sa potpunom autonomijom i eKlupom sa info panelom i punjačem za mobilne uređaje. Osim toga bike point će biti opremljen led rasvjetom, a samim time funkcionalan i u večernjim satima. U planu je na samom punktu postaviti i nadzorne kamere spojene na internet koje će pratiti sigurnost, te osnovne statističke pokazatelje kao što su učinkovitost panela, posjećenost punkta, korištenje energije i slično.

Stanica za bicikle u Motovun je u potpunosti ekološka i samoodrživa.

Cilj projekta je u novoj turističko sezoni pružiti bolju podršku aktivnim turistima te ponuditi im veću sigurnost i komoditet na terenu.

Općina Motovun broji tek 1002 stanovnika i ujedinjuje područje Motovuna, Kaldira, Brkača i Svetog Bartola. Motovun je destinacija koja je sve popularnija za aktivni, a posebno bike turizam. Područje TZ Motovun raspolaže sa tri bike staze koje prolaze kroz najbolje lokacije Općine Motovun. Uz to na području je i nekadašnja uskotračna pruga Parenzana sada popularna za pješačenje i bicikliranje, te je jedan od razloga dolaska turista u Motovun, javljaju iz TZ Motovun.

ipress.rtl.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.