Motus razgorio Pazin

Subotnju večer povodom Dana Grada Pazina održan je koncert alternativnih bendova iz Pule, Zagreba i Rijeke pod nazivom Pazin gori vol. 3, koji je privukao tristotinjak mladih i onih u najboljim godinama na parkiralište iza nekadašnjeg pazinskog kina „Twin Peaks“. Povod tome bio je nastup legendarne zagrebačke punk i hardcore grupe Motus Vita Est, koja ove godine obilježava 30-tu obljetnicu postojanja i pet drugih bendova.  Publika, sastavljena od ugodnog međugeneracijskog miksa, je odavno znala njihove hitove pa su zajedno s njima cijelo vrijeme pjevali svevremenske punk uspješnice poput Duge noći, Vikend ratnici, Razlike i druge, a jednosatni nastup je završen pjesmom Holandija.

Drugi po redu po popularnosti je bio zagrebački bend No more Idols, koji su za ovu priliku potegnuli čak iz Berlina, odakle su se vraćali doma s europske turneje. Odsvirali su hitove kao što su Godine, Nepotreban i drugi. Istarski doprinos dali su pazinsko-pulska kombinacija Fried Brain, koja je nastupila drugi put pod tim imenom, a zapravo pokazala da se radi o dobroj skupini mladih muzičara  sastavljenih iz drugih bendova poput Kani Bastardi, Antitodor, The Shock i drugi. Svojim su energičnim i beskompromisnim nastupom pokazali da je pred njima svjetla budućnost. Drugi istarski bend – Sabotaža iz Pazina, kojima bi to ujedno bio i prvi nastup pred pazinskom publikom, nažalost nije mogla nastupiti zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja frontmena. Ostali dio benda ipak je imao mini nastup u neformalnom dijelu koncerta kada su izveli pjesmu „Plavi put“, himnu pazinske navijačke skupine Plava Legija, koja je na taj način obilježila, kao i Motusi s početka teksta, 30-tu obljetnicu navijačkog djelovanja.

Večer je otvorio zanimljiv zagrebački bend Abergaz, pjesmama Vrijeme Nas zove, Punkeroller i ostali. Iako se tada tek publika počela okupljati, predstavili su se dobrom svirkom. Iznenađenje večeri, s obzirom da im je to bio prvi nastup pred pazinskom publikom bili su Drei Question Marks iz Rijeke, trojac koji svira mješavinu grunge, garage rocka i punka, a pjesmom Tokyo su rasplesali već dobro zagrijanu publiku, koja ih je dobro prihvatila.
Kao posljednji bend večeri nastupili su Ilegalna radnja iz Zagreba, dobivši tako priliku kao tek formirani bend čime su ostvarili ideju organizatora, da uz isprobane bendove, šansu dobiju i oni neafirmirani.

Na Pazin Gori vol. 3 pristigli su ljubitelji punk glazbe osim iz Pazina, cijele Istre, Rijeke, Zagreba, Varaždina, Ljubljane i drugdje, vrativši tako „srce Istre“ na kartu hrvatske alternative.

Organizator koncerta je bio Centar za mlade Alarm iz Pazina, a pokrovitelj Grad Pazin i lokalne tvrtke, koje su na taj način pripomogle mladima iz Pazina na organizaciji.

 

1 komentara na “Motus razgorio Pazin”

  1. Anonimno napisao:

    jbt koji hvalospjevi, kao da je bija najmanje U2

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.