Mountain-bikeri u bivšoj vojarni

Mountain-bikeri u bivšoj vojarniPazinski Mountain-bike klub Istra sredinom veljače organizirat će Zimsku ligu za Istarsku i Primorsko-goransku županiju, čije će se utrke – prema suglasnosti što ju je na posljednjoj sjednici izdalo poglavarstvo – održati u krugu bivše pazinske vojarne.

Naime, MTB klubu Istra su na privremeno korištenje za potrebe ovih utrka dodijeljeni prostori negdašnjih betonskih hangara za tenkove, a odobrena je i trasa kružne staze kroz vojarnu koja će prolaziti bivšim stražarskim stazicama, makadamskim putićima unutar vojarne, bivšim vojno-sportskim poligonom i rubovima sportskih terena.

Dok većina udruga još uvijek stvara preduvjete za useljenje u čvrste objekte koje im je gradska uprava dodijelila u bivšoj vojarni, ovo je, istaknuto je na poglavarstvu, lijep primjer kako se poštujući proceduru i podnoseći pravovremeni zahtjev poglavarstvu prostori vojarne mogu kreativno iskoristiti i za jednokratne manifestacije. Naravno, uz vlastiti trud onih kojima taj prostor treba, jer članovi MTB kluba Istra moraju sami urediti stazu i ostale uvjete za održavanje utrke, a nakon nje sve dovesti u prvobitno stanje.

Davor Šišović
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.