Msgr. Barišić: Kultura smrti nagriza našu mladež

BarišićNadbiskup splitsko-makarski msgr. Marin Barišić, predvodeći uskršnje slavlje u katedrali Svetog Duje u Splitu, posebno je u svojoj propovijedi upozorio na položaj mladih, ocjenjujući da su oni danas ugroženi, a s njima i budućnost obitelji i domovine.


Uskrsnu radost, rekao je, zasjenjuju brojne vijesti o nepoštivanju ljudskog života, tuđeg i svog vlastitog. Ta kultura smrti odraz je života bez Boga i ona opasno nagriza našu mladež. Okrutna ubojstva i besmislena samoubojstva moramo shvatiti kao beznadni krik svih onih kojima smo ugasili svjetlo istinske vjere, nade i ljubavi, kazao je nadbiskup Barišić.

Ispraznost i depresija

U ime dostojanstva i dragocjenih života naše mladosti pozivam sve odgovorne da danas na Uskrs shvate da je nemoralno svetogrđe iskorištavati djevojke i mladiće zbog prljavog dobitka od droge i prostitucije, zbog tiraža tiskovina i gledanosti elektronskih medija. Pred Bogom će odgovarati svatko tko iskorištava nezrelost i znatiželju mladih zavodeći ih na put grijeha koji završava u najboljem slučaju ispraznošću i depresijom, kazao je nadbiskup.

‘Medijsko ponižavanje društvenih struktura’

Loši primjeri pojedinaca iz društvenog i crkvenog života, iz gospodarstva te zdravstva, politike i športa postali su glavni sadržaj u sredstvima društvene komunikacije, a prešućuju se brojni uzori u istim tim društvenim segmentima za pozitivnu identifikaciju, upozorio je msgr. Barišić. Daje se neograničen prostor onima koji često pod reklamom znanstvenosti baš mladu generaciju vode u pogibeljnom smjeru nastranih zabava i neodgovorne seksualnosti, i to deprimirajućom glazbom te literaturom. Suptilnom promocijom sotonističkih ideja, čestim medijskim ponižavanjem društvenih struktura i hrvatskih branitelja sve se to zaokružuje, rekao je nadbiskup.

‘Čovjeku vratiti nadu’

Ne bih želio, kazao je msgr. Barišić, povjerovati da neki centri moći namjerno nastoje izopačiti mladenačke ideale i u njima ugasiti bogoljublje i domoljublje, a time i čovjekoljublje. Mladi ne samo da su osobno ugroženi, nego je s njima ugrožena i sva naša budućnost, rekao je msgr. Barišić.

U prvom dijelu propovijedi govorio je o uskrsnuću i blagdanu Uskrsa kao najvećem blagdanu kršćanske vjere. Čovjeku koji se predaje pred izazovima života treba samo vratiti nadu i to je obveza svakoga od nas, kazao je uz ostalo nadbiskup Barišić.

Javno.hr

3 komentara na “Msgr. Barišić: Kultura smrti nagriza našu mladež”

 1. Anonimno napisao:

  kenj,kenj,kenj

 2. centar napisao:

  Neka prvo počiste pedofiliju, lopovluke i bahatost u svojim redovima, pa onda preko Jelene Brajše i Čučeka. Do tada ima da budu- cito!

 3. Anonimno napisao:

  “Pred Bogom će odgovarati svatko tko iskorištava nezrelost i znatiželju mladih zavodeći ih…” kaže ovaj nadbiskup. mora da je gore red popova od raja do pakla koji čekaju da odgovaraju za svoje grijehe!!!
  za njih očito ne važi ona da treba najprije počistit pred svojim vratima!
  10 zapovijedi i ostale fore koje prodaju svojem stadu očito ne važe i za tzv. božje ljude.
  da imaju imalo savjesti i morala ne bi toliko okolo prodavali takve nebuloze. i zato im je najbolje da kako kaže prethodni komentar budu CITO!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.