Mucceli 5. u Italiji

Sjajan ulaz u novu sezonu imali su biciklisti pazinskog „Meridiana Kamena“ koji su ove nedjelje nastupali na izuzetno jakoj jednodnevnoj utrci „22. G.P. Costa del Etruchi“ koja je vožena od San Vicenza do Donarotica u dužini od 190,6 km. Njihov vozač Davide Mucelli do sam je kraja bio u krugu onih koji su se borili za mjesto na pobjedničkom postolju da bi u završnici završio na petom mjestu zaostavši za pobjednikom Talijanom Diegom Ullisijem (UAE Abu Dhabi) 14 sekundi, ali je u cilj ušao u vremenu drugoplasiranog Talijana Manuela Belletija (Wilier Triestina).

Sama utrka bila je izuzetno zanimljiva jer je bilo nekoliko pokušaja bijegova od kojih je onaj u drugom djelu utrke u kojem je sudjelovalo šest vozača bio najzanimljiviji jer su stvorili prednost veću od 8 minuta. No prvenstveno zahvaljujući vozačima Uea Abu Dhabi, Wilier Triestine i Gazproma ta je prednost iz kilometra u kilometar smanjivana da bi bjegunci bili uhvaćeni na posljednjem većem usponu prije ulaska u cilj. No tu je iskočio bivši juniorski svjetski prvak Diego Ullisi koji je stvorio 18 sekundi prednosti i koja je na završnoj nizbrdici bila prevelika za sve ostale vozače.

Inače pazinski su biciklisti upravo Italiju izabrali za početak priprema za novu sezonu pa su tako prvih desetak dana odradili u talijanskom gradu Pollu na jugu Italije. U ovoj sezoni primjetno je da je znatno uvećan broj hrvatskih vozača pa će tako uz starosjedioce Emanuela Kišerlovskog, Matea Frankovića i Davida Jabuku, dres pazinskog kluba obući i novopridošli Bruno Maltar i Zvonimir Jelinić. Uz njih tu će biti i Slovenac Uroš Repše, te talijanski trojac, Davide Mucceli, Matteo Rabottini i novo pridošli Gianffranco Visconti. Nakon odrađene utrke u Italiji momčad se vraća u Istri gdje im slijede nastupi na jednodnevnim utrkama Nagrada Laguna Poreč, Trofeju Umag i Trofeju Poreš, te etapna utrka Istarsko proljeće. Pod vodstvom trenera Vinka Polončića planirano je nastupiti na pedesetak utrki, što jednodnevnih, što etapnih u Europi, ali se nadaju i ponovnom nastupu u Kini.

Rezultati 22 GP Costa del Etruci San Vicenzo – Donoratico (190,6 km, 41.980 km/h): 1. Diego Ullisi (Ita, UAE Abu Dhabi) 4:32:24, 2. Manuel Belletti (Ita, Willier Triestina), 3. Francesco Gavazzi (Ita, Androni Giacatolli), 4. Roman Maikin (Rus, Gazprom-RusVelo), 5. Davide Mucelli (Ita, Meridiana Kamen) svi +0:14, 16. Matteo Rabottini (Ita, Meridiana Kamen) +0:15, 70. Bruno Maltar (Hrv, Meridana Kamen), 86. Emanuel Kišerlovski (Hrv, Meridiana Kamen), 88. Uroš Repše (Slo, Meridaian Kamen), 89. Mateo Franković (Hrv, Meridiana Kamen) svi +0:17.

Robi FONOVIĆ / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.