Mucelli (Meridiana Kamen Team) treći u Umagu

2“Trofej Umag“, prva od tri biciklističkih cestovnih utrka koje najavljuju proljeće u Istri vozila se u srijedu, 05. ožujka 2014. godine. Najbrži je bio Slovenac Matej Mugerli (Adria Mobil), poslije njega s četiri sekunde zaostatka prošli su Hrvat Matija Kvasina (Team Gourmetfein Simplon) i Talijan Davide Mucelli koji vozi za pazinsku Meridianu Kamen. U nedjelju je na rasporedu “Trofej Poreč“, a 13. ožujka starta etapna utrka “Istarsko proljeće“.

Sunčano vrijeme dočekalo je u Umagu (gdje je bio start i cilj utrke) 200-tinjak biciklista iz cijelog svijeta. Sedam krugova ukupne dužine nešto veće od 160 kilometara nije bio lagan zadatak za natjecatelje jer unatoč lijepom vremenu puhao je vjetar.

Start je bio dosta nervozan i sve su momčadi htjele imati vozača u bijegu tako da je dolazilo do čestih napada na glavnu skupinu. Napadali su i biciklisti pazinske momčad Meridiane Kamen, Emanuel Kišerlovski i Antonio Santoro.

Na polovici utrke uspijeva se odvojiti skupina od 13 biciklista. Kako se približavao kraj utrke bilo je jasno da će doći do novog napada te se tako odvajaju Matej Mugerli (Adria Mobil) i Matija Kvasina (Team Gourmetfein Simplon). U zadnjem krugu a desetak kilometara nakon bijega spomenutog dvojica na potez se odlučio Davide Mucelli (Meridiana Kamen Team) te odličnom vožnjom uspijeva uhvatiti vodeći dvojac.

Trojac kod Plovanije nije imao veliku prednost pred glavnog skupinom te je bilo teško za očekivati da će izdržati do cilja u Stella Marisu. Unatoč svim prognozama vodeći biciklisti uspjeli su se međusobno boriti za pobjedu. Mugerli je prošao prvi kroz cilj nakon 3 sata i 47 minuta. Četiri sekunde poslije njega prošli su ciljem Kvasina i Mucelli koji je svojom vožnjom sve iznenadio te nastavio s odličnim rezultatima ove sezone. Glavna skupina ostala je kratka te je zaostala 8 sekundi za pobjednikom, a predvodio ih je Slovenac Martin Otoničar (Radenska).

Mugerli je ovom pobjedom definitivno potvrdio da je glavni favorit za preostale dvije Istarske utrke (koje je osvojio prošle godine), ali puno biciklista imati će nešto za reći prije nego se predaju.

Pored trojice spomenutih za Meridianu Kamen nastupili su i Endi Širol, Peter Kozlovič te Igor Rudan. Nastupile su još dvije momčadi iz Hrvatske, biciklistički klubovi Rijeka i Perfa iz Zagreba.

Santoro ispred Bassa u Luganu

Tri dana prije utrke u Umagu pazinski su vozači nastupili u Švicarskoj na 68. izdanju jednodnevne utrke G.P. Citta di Lugano (1.1 UCI kategorije). Četiri Pro Tour momčadi; Cannondale i Lampre – Merida iz Italije, Orica GreenEDGE iz Australije te francuska momčad AG2R La Mondiale kontrolirale su utrku te se je na zadnjem usponu pet kilometara do cilja odvojila skupina od 14 vozača. U vodećoj skupini bili su jaka svjetska imena Diego Ullisi, Damiano Cunego, Jerome Pineau i Ivan Basso. Među njima bili su i pobjednik Umaga Matej Mugerli te vozač Meridiane Kamen Antonio Santoro.

Talijan Mauro Finetto pobijedio je u sprintu vodeće skupine, dok je Santoro završio na dvanaestom mjestu te iza sebe ostavio dvostrukog osvajača Gira, Ivana Bassa.

Davide Mucelli (19. mjesto) došao je na cilj s drugom skupinom koja je zaostala 24 sekunde za pobjednikom.

Još su za pazinsku momčad nastupili; Emanuel Kišerlovski, Endi Širol, Peter Kozlovič, Igor Rudan i Mariano Giallorenzo.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.