Muzej grada Pazina dobio web stranicu

PazinMuzej grada Pazina u novu je godinu ušao s muzejskim web stranicama koje se mogu pogledati na adresi www.muzej-pazin.hr.

Portal se sastoji od sedam rubrika u kojima je osim osnovnih informacija o muzeju (radno vrijeme, djelatnici, povijest muzeja, stalni postav, aktivnosti…) nizom fotografskih zbirki kulturno-povijesnog, povijesnog i galerijskog odjela predstavljeno bogatstvo artefakata jednog od mlađih istarskih muzeja.

“Na ovaj smo način željeli približiti građanstvu našu djelatnost, kao i sadržaj muzeja”, kaže ravnatelj Denis Visintin dodajući da će uskoro web stranice biti prevedene na glavne svjetske strane jezike.

Fotografijama, kojima doduše nedostaju legende, predstavljene su zbirke fotografija i fotografskog pribora, razglednica i čestitki, namještaja i ura, umjetničkog obrta, skulptura, slika i grafika, tekstilnih predmeta, modnog pribora i nakita, zvona te glazbena, sakralna i tehnička zbirka, zatim zbirka dokumenata, karata i rukopisa, kamenih spomenika, knjiga, oružja, medalja, plaketa, odlikovanja i značaka, zastava, pečatnjaka i grbova te filatelističko-poštanska, ljekarničko-medicinska i numizmatička zbirka, kao i likovna zbirka 20. stoljeća.

Na portalu se također nude izdanja MGP-a koja su objavljena u posljednjih petnaestak godina. Stranice je izradio obrt E-computing iz Tinjana.

glasistre.hr

9 komentara na “Muzej grada Pazina dobio web stranicu”

 1. chrome napisao:

  u chromeu imam veliku bijelu kocku u sredini…

 2. PufPant napisao:

  da, Menu je okomiti umjesto vodoravni pa dela “bijelu sjenu” preko ostalog…

 3. grinta napisao:

  Jedno do drugoga, valjda da si browser sam bira što mu paše. :P Tko razumije, shvatit će. I u Firefoxu na stranicama autora je velika bijela kocka.

  A ima još toga (W3C validacije vrište dvoznamenkasto po svim pitanjima), ali nije mjesto ni prilika za raspravljati o tehničkim detaljima i kritizirati, bitnije da je web krenuo. Samo pokazuje da se danas svakakvi amateri smatraju webdeveloperima i uspiju dobiti poslove kojima nisu dorasli, i to je pomalo žalosno. Živim za dan kad će konačno kvaliteta barem u javnoj nabaviti biti jedan od glavnih kriterija.

  1. garfield napisao:

   Eh, odrezano je ono najbitnije. Na vrhu prethodne poruke trebali su pisati meta tagovi koji se nalaze u hederu te stranice:

   content = “text/html; charset=utf-8”
   content = “text/html; charset=windows-1250”

   Nadam se da će sada proći

   1. xhtml napisao:

    ovo je dobro hehe, imaš dva encodinga tako da browser bude siguran koji je na redu… šteta da nije stavljen xhtml strict u kao dtd :D

  2. nejasno napisao:

   e kad bi problem bio samo u web (ne)razvoju.

 4. opaska napisao:

  heheh takav web je treba bit pred 10 lit.

  sad je vec trebalo slozit nesto kavalitetnije i bolje. Pogotovo dizajn. Ajme majko mila.

  1. gogz napisao:

   tako je, opaska…
   malo mi to hita na ovo:

   http://dilbert.com/strips/comic/2010-11-19/

 5. chrome napisao:

  bravo, popravili.
  još da fotografije u banneru nisu onako mutne, i da su thumbnailovi slika normalni a ne kao da su rađeni 1994 :)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.