Muzej Grada Pazina, najava_Kad zazvone zvona… / predstavljanje projekta i stručno vodstvo izložbom Zvona s istarskih crkava

Poštovani,

s radošću Vas pozivamo na predstavljanje projekta „Kad zazvone zvona…“ uz stručno vodstvo izložbom „Zvona s istarskih crkava“ u srijedu, 30. listopada 2019. godine u 12 sati u Muzeju Grada Pazina.

Projektom Kad zazvone zvona…, prepoznatim i podržanim od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske te realiziranim u partnerstvu s Udrugom slijepih Istarske županije, cilj je bio prilagoditi stalnu muzejsku izložbu „Zvona s istarskih crkava“ slijepim i slabovidnim osobama te stvoriti temelje za prilagodbu drugih sličnih sadržaja u budućnosti, kao i one za razvoj nove muzejske publike.
Učinjeno je to izradom opće i pojedinačnih legendi na hrvatskom i engleskom jeziku te Brailleovom pismu i nabavom opreme (tableta i slušalica) kojima će se posjetitelji moći služiti kako bi se povezali s novom web stranicom Muzeja gdje, istražujući Zbirku zvona Muzeja Grada Pazina koja je izložbom predstavljena, mogu slušati audio zapise s opisima svakog zvona pojedinačno.

Osim što su projekt podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Pazin, nekoliko se je općina i gradova s područja Istarske županije sufinanciranjem u nabavi opreme i prilagodbe izložbe pridružilo projektu čime je prepoznata važnost očuvanja baštine od zaborava i propadanja te, u ovom konkretnom slučaju, tišine kojom su zvona bila obavijena do njihove restitucije i smještaja unutar zidina pazinskog Kaštela.

Dobrodošli!

Maja Zidarić Pilat, mag.
Ravnateljica Muzeja Grada Pazina

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.