Muzička akademija u Puli gostuje u Pazinu Gala koncertom opernih arija i uvertira

Akademski mješoviti zbor i solisti Muzičke akademije u Puli, pod dirigentskom palicom Domenika Briškog i uz klavirsku pratnju Sandra Vešligaja, održat će Gala koncert opernih arija i uvertira u petak, 10. lipnja 2016. u dvorani “Istra” Spomen doma u Pazinu, s početkom u 19.30 sati.

Muzička akademija u Puli Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli odnedavno je druga muzička akademija u Hrvatskoj. Njezine aktivnosti nadilaze isključivo obrazovni proces te obuhvaćaju široki spektar umjetničko-znanstvenih aktivnosti i sadržaja u kojima jednako angažirano sudjeluju profesorice i profesori kao i studentice i studenti. Umjetnička i  znanstvena djelatnost, gostujuća predavanja i majstorski tečajevi eminentnih umjetnika i predavača, studentske aktivnosti, natjecanja, izdavaštvo i međunarodna suradnja samo su neki od segmenata kojima se posvećuje posebna pažnja.

Tijekom višedesetljetnog postojanja akademija se sustavno razvijala i širila te u svom sastavu danas ima četiri odsjeka: Odsjek studija Glazbene pedagogije, Odsjek studija Klasične harmonike, Odsjek studija Klavira te Odsjek studija Solo pjevanja. Studenti se od samog početka studija pripremaju za nastupe na različitim koncertima u organizaciji Muzičke akademije, Sveučilišta i drugih kulturnih institucija. Uz to, postižu zavidne rezultate na državnim i međunarodnim glazbenim natjecanjima, doprinoseći tako  razvoju uloge i značaja Sveučilišta u gradskom, županijskom i nacionalnom okruženju te na međunarodnoj razini.

Odsjek studija Solo pjevanja, na kojem studiraju mladi nadareni pjevači koje ćete, uz Akademski mješoviti zbor imati prilike čuti, s radom je započeo u akademskoj godini 2014./2015. Studentice i studenti tijekom školovanja na tom odsjeku stječu kompetencije, znanja i vještine potrebne za ostvarivanje karijere vokalnih umjetnika te vokalnih pedagoga.  Završni koncert ove akademske godine, sastavljen je od niza arija i ansambala te  zborskih numera iz poznatih opera i opereta iz razdoblja klasicizma i romantizma. Repertoar, prožet ljubavnim, mitološkim, povijesnim i  fantastičnim sadržajima, čine neke od  melodija omiljenih među ljubiteljima operne glazbe i središnjih točaka repertoara mnogih renomiranih vokalnih umjetnika. U nastavku donosimo program koncerta.

PROGRAM-PAZIN

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.