Muzička akademija u Puli počastila građane Pazina Gala koncertom opernih arija i uvertira

Pedesetak mladih glazbenika, studenata Muzičke akademije u Puli, u petak 10. lipnja u dvorani „Istra“ pazinskog Spomen doma, počastilo je glazbene sladokusce Gala koncertom opernih arija i uvertira. Pod dirigentskom palicom maestra Domenika Briškog i uz klavirsku pratnju Sandra Vešligaja na pozornici su se izmjenjivali solisti i Akademski mješoviti zbor izvodeći arije iz poznatih opera i opereta iz razdoblja klasicizma i romantizma: Mozartovih – Cosi fan tutte, Don Giovannia, Figarovog pira i Čarobne frule, Verdijevih Nabucca i Macbetha, Puccinijevog Turandota, Smetanine Prodane nevjeste, Bellinijeve Norme, Gluckovog Orfeja i Euridike, Ponchiellijeve Gioconde, Offenbachovih Hofmanovih priča i Straussovog Šišmiša.

Na kraju koncerta je, nakon dugotrajnog pljeska razdragane publike, još jedan val oduševljenja izazvala bis izvedba skladbe iz Orfove Carmine Burane.

Koncert je organiziran kao jedan od glazbenih programa posvećenih obilježavanju Dana Grada pa se glazbenicima i posjetiteljima koncerta obratio i gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić prigodnim riječima dobrodošlice.

Repertoar prožet ljubavnim, mitološkim, povijesnim i fantastičnim sadržajima čine neke od melodija omiljenih među ljubiteljima operne glazbe, a pazinski je koncert studentima Muzičke akademije bio prilika za stjecanje praktičnih umjetničko-interpretativnih iskustava, dok su građanke i građani Pazina dobili nesvakidašnju priliku da uživaju u vrhunskom kulturnom događaju.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.