Na 7. Danima meda u Pazinu više od 60 izlagača

U pazinskom Spomen domu u petak u 10 sati počinju sedmi po redu Dani meda. – Ovogodišnja dvodnevna manifestacija okuplja više od 60 izlagača, što je najveći broj do sada, kazao je Ranko Anđelini, predsjednik Udruge pčelara Lipa iz Pazina.

Uz izlagače meda, pčelarskih proizvoda i opreme, svoje će proizvode izložiti i sakupljači ljekovitog bilja i proizvoda na bazi ljekovitog bilja, a naći će se tu i suvenira i kolačići na bazi meda.

Svi posjetitelji izložene medene artikle moći će kupiti, ali i degustirati ‘pazinskom mednom žlicom’ koja će se prodavati po promotivnoj cijeni od 15 kuna.

Drugi dan manifestacije pčelari će moći prisustvovati stručno-znanstvenom skupu na kojemu će predavanja održati dr. Peter Naumann iz Švicarske na temu ‘Prevencija gubitaka pčela’, Pavel Zdešar iz Slovenije na temu ‘Nova tehnologija i tehnika u proizvodnji meda, s osvrtom na uspješno pčelarenje bez upotrebe kemijskih preparata’ te prof. dr. Aleš Gregorc s Poljoprivrednog instituta Slovenije na temu ‘Uzgojne mjere i selekcijski rad u Sloveniji’.

Organizatori napominju kako je izložba za posjetitelje otvorena u petak, 24. veljače od 10 do 20 sati, a u subotu, 25. veljače od 9 do 19.

Svečana dodjela priznanja najbolje ocjenjenim vrstama meda održat će se u petak u velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma s početkom u 18 sati.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.