Na čekanju dupliranje Ipsilona i 2. cijev Učke

2Budući da još nije složena financijska konstrukcija, iznova je odgođen početak dupliranja Istarskog ipsilona na relaciji između Pazina i tunela Učka. U Bina-Istri su, nakon prvog najavljenog roka u prošlogodišnju jesen, nastavak radova optimistično smještali u proljeće ove godine, no sada je gradnja ove dionice odgođena za – ljeto.

Početak dupliranja vezan je i za pregovore s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture o produženju koncesije. Budući da je ministar Siniša Hajdaš Dončić najavio početak ove velike investiciju za jesen, moguće je da se i taj ljetni rok pomakne i da gradnja počne točno godinu dana od prvobitnih najava.

– Mi smo tehnički spremni za nastavak gradnje. Hrvatske autoceste i županijski Ured državne uprave su pokrenuli postupak otkupa zemljišta pa će do ljeta biti ispunjeni svi uvjeti za početak gradnje, kaže glavni direktor Bina-Istre David Gabelica.

– Novost je da se za sada odgađa gradnja druge cijevi tunela Učka. Za taj najsloženiji zahvat smo izradili projekte i tražimo građevinsku dozvolu, ali zbog problema s financiranjem odgodili smo radove. Tunel je najskuplji u dionici od Rogovića do Matulja, pa umjesto kredita od 300 milijuna eura, ili 250 milijuna do druge strane Učke, u sadašnjoj fazi tražimo manji kredit od 160 milijuna eura, veli Gabelica.

foto i tekst: glasistre.hr

1 komentar na “Na čekanju dupliranje Ipsilona i 2. cijev Učke”

  1. naj napisao:

    Kakvo produženje koncesije kad je ugovor o koncesiji porpisan između Francuske tvrtke i RH proglašen ugovorom godine, a kasnije i ugovorom desetljeća. Pa koliko su to novaca iznesli i ko je tu lud?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.