Na Ćićariji fotografirao neidentificirani leteći objekt

Prvo sam pomislio da mi je ekran laptopa prljav, pa sam ga brisao, ali uzalud… Idem uvećavati sliku i gledam, pa što je to? Nije mi bilo jasno, kaže nam uvodno Marko Antolović iz Pazina koji je na gornjem lijevom kutu fotografije naknadno uočio neobičan leteći objekt

Bio je vedar, sunčan i vrlo topao ranoproljetni nedjeljni dan, idealan za planinski izlet na Ćićariju, gdje se proteklog 21. travnja Marko (32) zajedno s djevojkom Marinom (32) upravo i uputio.

Automobil su parkirali u polunapuštenom selu Brest kraj Buzeta, a onda se šumskom stazom sat i pol vremena uspinjali na ćićarijski vrh Žbevnicu (1.014 metara) gdje su stigli oko 14 sati. Ondje su se kratko zadržali, marendali, uživali u neometanom pogledu u svim smjerovima, malo fotografirali probuđenu prirodu, pokoji neizbježni selfi i vratili se istim putem.

Nema ni krila ni elise

– Istog dana navečer kad sam došao doma prebacio sam slike s mobitela na laptop i stao ih pregledavat da vidim kako su ispale. Tada sam uočio taj “detalj”. Prvo sam pomislio da mi je ekran laptopa prljav, pa sam ga brisao, ali uzalud… Idem uvećavati sliku i gledam, pa što je to? Nije mi bilo jasno, kaže nam uvodno Marko Antolović iz Pazina koji je na gornjem lijevom kutu fotografije naknadno uočio neobičan leteći objekt.

– Onda sam pomislio da se radi o dronu pa da je možda neka ptica, ali činilo mi se da se radi o prevelikoj visini za pticu, a ni nema oblik ptice, kao ni drona, kaže Marko s kojim se u razgovoru slažemo s obzirom da snimljeni objekt nema ni krila ni elise. Uz ogradu da se možda radi o nekom (tajnom?) supermodernom dronu granične policiji kojim se nadzire hrvatsko-slovenska granica budući da se Žbevnica nalazi na samo dva kilometra zračne linije od međudržavne međe. No, pregledavajući novije vrste dronova publicirane na internetskim stranicama nismo naišli na dron takvog oblika.

Iako je u jednominutnom intervalu, uz ovu, mobitelom Lenovo uslikao još 5-6 fotografija na drugima nije zabilježeno ništa slično ni neobično.

Svi kažu “NLO”

– Pomislio sam i da je neka greška na slici, da je pikselizacija loša, ali gledao sam više puta, pokazao mnogim prijateljima i poznanicima, i svi su ostali osupnuti, kažu: “NLO”… Zaista čudna pojava, kaže Marko kojeg pitamo što je na sve rekla njegova djevojka (koja je htjela ostati anonimna). “Najprije je bila skeptična, ali kada je više puta pogledala sliku kazala je da to stvarno može biti NLO”, nastavlja Marko.

Naravno, skraćenica NLO ne mora značiti da se radi o izvanzemaljskoj letjelici, što je uobičajena prva pomisao, već označava upravo ono što je Marko snimio sa svojim pametnim mobitelom – neidentificirani leteći objekt. Jesi li ikad prije nešto slično vidio ili doživio, ili čuo od nekog bližnjeg?, pitamo ga.

– Ne, nisam. A ljudi svašta kažu, nagađaju, prepričavaju… Kažu da su vidjeli neobična svjetla, ali nitko nema neki dokaz, fotografiju ili slično. Ne vjerujem u takve priče, kaže Marko koji ipak vjeruje svom materijalnom dokazu. “Da je bilo oblačno vrijeme, a ne onako kristalno bistro, bilo bi upitno što bi se vidjelo na slici”, napominje. Iako mu ni sami ne bi znali preporučiti kome da prijavi taj slučaj pitali smo ga je li razmišljao o tome?

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
https://www.glasistre.hr/istra/jesu-li-stigli-vanzemaljci-nije-dron-a-ni-ptica-na-cicariji-fotografirao-neidentificirani-leteci-objekt-594324

2 komentara na “Na Ćićariji fotografirao neidentificirani leteći objekt”

  1. Anonimno napisao:

    sezona kiselih krastavaca na ipazinu?

  2. Vitorio napisao:

    Paraglajder sa Raspadalice

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.