Na državnom natjecanju iz talijanskog jezika učenici OŠ Vladimira Nazora Pazin – PŠ Motovun osvojili 2. i 6. mjesto

Državno natjecanje iz talijanskog jezika za osnovne i srednje škole održano je od 11.do 13. travnja 2012. godine u Omišlju na otoku Krku.

Učenici PŠ Motovun, uz vodstvo svoje mentorice prof. Mirte Milanović, već tradicionalno postižu odlične rezultate na državnim natjecanjima. Tako je bilo i na ovom natjecanju, učenica 8. razreda Dea Ivašić osvojila je 2. mjesto, a njen razredni kolega Darwin Beletić 6. mjesto.

Natjecanje se sastojalo iz pismenog i usmenog dijela te power point prezentacije na zadanu temu. Učenica Dea Ivašić dobila je najviše bodova za svoju prezentaciju kao i za najkreativniji sastavak.

Nakon izvrsnih rezultata na Županijskom natjecanju iz talijanskog jezika na kojem su sudjelovala tri učenika PŠ Motovun: Michele Benčić, Darwin Beletić i Dea Ivašić, na Državnom natjecanju između samo devet pozvanih iz cijele Hrvatske na listi su se našli Dea Ivašić i Darwin Beletić.

Natjecanje se održalo u Omišlju na otoku Krku i trajalo je tri dana. Prvog su dana imali pismeni iz gramatike, a popodne prezentacije u Power Pointu na zadane teme. Prezentacije učenika iz PŠ Motovun, uz onu učenice iz Zagreba, dobile su najviše bodova komisije. Darwinova prezentacija na temu “Škola kakvu bih želio “ osvojila je na početku najviše glasova natjecatelja, da bi ga ipak Dea na kraju pobijedila s jednim glasom više, sa svojom prezentacijom“Najljepše se uspomene nikad ne zaboravljaju“.

Učenici PŠ Motovun već su dvaput do sada sudjelovali na Državnim natjecanjima iz talijanskog jezika. Na otoku Visu 2006. osvojili su dva 1. mjesta (Lista A-učenici koji uče talijanski jezik od drugog razreda i govore talijanski jezik kod kuće i Lista B (učenici koji uče talijanski od 4.razreda) te jedno 3. mjesto, a 2008. na otoku Cresu – 1 .mjesto (Lista A) i 4. mjesto (Lista B).

www.os-vnazora-pazin.skole.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.