Na jesen i zajednica Titovih društava

foto: Glasistre.hrOsnivanje istarske zajednice društava »Josip Broz Tito« odgađa se za jesen radi izrade statuta, odlučila je jučer njihova županijska koordinacija. Ta će organizacija omogućiti olakšano financijsko i organizacijsko funkcioniranje, bit će prva takva županijska zajednica u savezu ovih društava, a sjedište će joj biti u pazinskom Spomen domu sjedinjenja i slobode.

Predstavnici društva iz Fažane, Vodnjana i Svetvinčenta zajedno s članovima istarskog SAB-a položit će vijenac na kumrovečkom spomeniku na dan smrti Josipa Broza 4. svibnja. Na ovogodišnjem Danu mladosti – radosti, koji će se 24. svibnja održati u Kumrovcu, očekuje se 19 autobusa iz Istre.
Engels Devescovi, predsjednik podružnice Fažana/Vodnjan/Svetvinčenat, najavio je manifestaciju Titovi dani koja će se ove godine, po šesti put, održati 25. svibnja u Fažani.
Predsjednik županijske koordinacije Martin Matošević osvrnuo se na nesuglasice u pulskom društvu te je izrazio nadu da će se na izbornoj skupštini najavljenoj za 27. travnja postići dogovor. Koordinacija podržava aktiviranje rovinjskog društva koje je nedavno otvorilo podružnicu u Balama, a uskoro se očekuje i u Žminju.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.