Na opsežnoj proljetnoj akciji uređeno 30 kilometara planinarskih staza na Ćićariji

2Opsežnu Proljetnu akciju održavanja planinarske infrastrukture provelo je pulsko Planinarsko društvo „Glas Istre“ tijekom proteklog vikenda (28.-30. ožujka 2014.) na području Ćićarije. U obnovi i uređenju planinarskih putova i ciljeva na Ćićariji sudjelovalo je više od 40 planinara podijeljenih u 6 samostalnih radnih skupina. Obnovljeni su planinarski putovi koji vode na ćićarijske vrhove Gomila, Orljak, Brajkov vrh i Županj vrh, a polazišta su im u naseljima Rašpor, Račja Vas, Brgudac i Lupoglav. Akcija je nadmašila sva očekivanja zahvaljujući odličnoj koordinaciji te izuzetnom angažmanu svih sudionika, kojih je bilo od već iskusnih markacista pa do početnika – polaznika pulske Opće planinarske škole koja je u tijeku.

Tijekom ožujka markacisti i planinari „Glasa Istre“ provodili su opsežne pripreme i samostalne akcije kako bi ovog proljeća omogućili siguran i ugodan boravak i kretanje svim posjetiteljima ćićarijskih vrhova.

Uređeno je popularno izletište i omiljeno planinarsko odredište Korita, jedan od bisera Parka prirode Učka. Postavljene su nove kutije za upisne knjige na planinarskoj kući i obližnjem Brajkovom vrhu, te je obuhvaćeno oko 30 kilometara planinarskih putova.
Na ovom ruralnom području sjeverne Istre prilično je dinamično u ovom proljetnom periodu zbog intenzivnih priprema i treninga uoči predstojeće ultratrail utrke „100 milja Istre“ koja će se održati 11.travnja 2014.godine, a prolazi cijelom trasom Istarskog planinarskog puta.

Polaznici Opće planinarske škole u sklopu programa terenske nastave imaju uz planirane izlete i konkretne akcije obilježavanja staza. Škola provodi se tijekom ožujka, travnja i svibnja po programu Hrvatskog planinarskog saveza u prostorijama Planinarskog društva „Glas Istre“ u Rojcu. Nakon uspješno završnog ispita polaznicima će biti uručene diplome Povodom obilježavanja godišnjice i proslave Dana Društva 01. lipnja 2014.godine.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.