Na otvorenom će se ovog ljeta odvrtjeti 30 filmova

Nakon prošlogodišnjeg vrlo uspješnog programa “Kino Pazin u gostima” koji je pogledalo oko 1.300 gledatelja, Kino Pazin i ove godine kreće na filmsku turneju te će na različitim lokacijama izvan Pazina u 24 projekcije prikazati ukupno 18 filmskih naslova različitih žanrova, namijenjenih svim dobnim skupinama

I ove se godine nastavio program ljetnog pazinskog kina koji se odvija na platu ispred Spomen doma, a u slučaju kiše u predvorju Doma. Tako su protekle srijede gledatelji mogli uživati u nagrađivanom japanskom kriminalističkoj drami “Obiteljske veze” (Shoplifters), a u utorak u američkoj kriminalističkoj drami “Krajnje izopačen, nepojmljivo zao i opak” (Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile). Na pazinskom programu je još večeras, u 21.45 sati francuski igrani film “Ta luda vjenčanja 2” (Serial Bad Weddings 2) kojeg su svrstali u kategoriju drama/komedija.

Filmovi u Sv. Petru u šumi i Žminju

U pazinskom ljetnom kinu će se u kolovozu prikazati još tri filma u okviru HAVC programa “Ljeto u Mreži”. U utorak 13. kolovoza u 21 sat sinkronizirani animirani film “Mala sirena” (The Little Mermaid), zatim dan kasnije u isto vrijeme danski animirani film “Skockani Nindža” (Ternet Ninja), a u petak 23. kolovoza u 20.30 sati kinesko-američki animirani film “Ringe Ringe Raja” (Duck Duck Goose).

Nakon prošlogodišnjeg vrlo uspješnog programa “Kino Pazin u gostima” koji je pogledalo oko 1.300 gledatelja, Kino Pazin i ove godine kreće na filmsku turneju te će na različitim lokacijama izvan Pazina u 24 projekcije prikazati ukupno 18 filmskih naslova različitih žanrova, namijenjenih svim dobnim skupinama. Nekoliko filmova je već prikazano, ali većina ih tek slijedi.

U Svetom Petru u Šumi prvi slijedi njemački film “Mala gospođica Doolittle” 18. srpnja u 21.45, a tjedan dana kasnije u isto vrijeme američki film “Sav novac svijeta”. Prvog kolovoza u 21.30 sati slijedi nizozemski film “Moje neobično ljeto s Tess”, a tjedan dana kasnije u isto vrijeme američki film “Osvetnik”. Francuski film “Mia i bijeli lav” slijedi 15. kolovoza u 21 sat. Američki film “Ringe ringe raja” slijedi 22. kolovoza u 20.30, a u isto vrijeme tjedan kasnije na programu je češki film “Luka i čarobni muzej”.

U Žminju se filmovi prikazuju nedjeljom, a prvi koji slijedi 21. srpnja u 21.45 sati je američki film “Klub zadovoljnih žena”. Tjedan dana kasnije u isto vrijeme prikazuje se američki film “Čuvaj me s leđa”.

Tinjansko ljetno kino u 21 sat

Američki film “Moj lažni muž” na programu je 4. kolovoza u 21.30 sati, a američki film “Osvetnik” slijedi tjedan dana kasnije u isto vrijeme. Španjolski film “Oto: istraživač dubina” na programu je 18. kolovoza u 21 sat, a tjedan dana kasnije u 20.30 slijedi hrvatski film “Osmi povjerenik”. Zadnji film, američki film “Plan za bijeg 2” prikazat će se 1. rujna u 20.30 sati.

Tinjansko ljetno kino ima sve projekcije u 21 sat, a 30. srpnja nudi japanski film “Obiteljske veze”. Dan kasnije na programu je španjolski film “Oto: istraživač dubina”. Američki film “Benov povratak” prikazat će se 20. kolovoza, a nizozemski film “Moje neobično ljeto s Tess” dan kasnije. Još su dvije dislocirane projekcije koje slijede. Prvo u Cerovlju 20. srpnja francuski film “Shiny shrimps” s početkom u 21.45, a zatim u Glavani parku 26. srpnja američki film “Benov povratak” s istim početkom.

Program se organizira u suradnji s općinama Sveti Petar u Šumi, Žminj i Tinjan koji uz Hrvatski audiovizualni centar i Turističku zajednicu središnje Istre sufinanciraju ovaj program. Za sve filmove ulaz je besplatan. (A. Dagostin)

https://www.glasistre.hr/istra/na-otvorenom-ce-se-ovog-ljeta-odvrtjeti-30-filmova-593175

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.