Na pazinskom Trgu slobode obilježen Dan zdravlja

dan_zdravlja_2013Danas je u prijepodnevnim satima na pazinskom Trgu slobode Društvo tjelesnih invalida Pazin, u suradnji s Gradom Pazinom i Istarskom županijom, obilježilo Dan zdravlja.

Obilježavanju Dana zdravlja, uz predsjednika Društva tjelesnih invalida Pazin i sportaša paraolimpijca Gracijana Turčinovića, pridružili su se i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić te djelatnici Grada Pazina Anton Finderle i Sanja Selar, ali i vrhunski sportaš reprezentativac u streljaštvu Mladen Jurada iz Buzeta, mladi perspektivni sportaš Dejan Nišandžić iz Čepića te predstavnici i djeca iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin te iz Dječjeg vrtića „Olga Ban“, korisnici Dnevnog boravka Pazin, ali i brojne udruge i građani.

Turčinović je prisutne srdačno pozdravio, osvrnuo se na temu aktivnosti i zdravlja te zatim pozvao na zajedničku vježbu s fizioterapeutkinjom Jadrankom Radović, kojoj su se u vježbi pridružili korisnici Dnevnog boravka Pazin, pedesetak predškolaca i osnovnoškolaca, djelatnici gradskih službi te ostali građani.

Nakon vježbe patronažna je služba Ispostave Doma zdravlja Pazin pružala usluge mjerenja krvnog tlaka, pulsa te razine šećera u krvi.

Dan zdravlja upotpunjen je prezentacijom sporta osoba s invaliditetom (handbike, streljaštvo i stolni tenis), vožnjom bicikala do Cerovlja te predavanjem o krvnom tlaku, koje je održano u prostorijama DND-a.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.