Na području Cerovlja opasnost od odrona

odron_cerovlje_2012Jedini asfaltirani put koji vodi do cerovljanskog brdašca zvanog Monte, na kojem se nalaze dvije obiteljske kuće, u opasnosti je da se odroni niz padinu.

Nedavno se flišni rubnjak urušio prema cerovljanskoj ciglani pa malobrojni mještani strahuju da će se urušavanje nastaviti, čime bi izgubili jedinu asfaltiranu vezu s glavnom prometnicom. Ne treba zanemariti ni opasnost od nesreće kada bi do urušavanja došlo prilikom prolaska nekog vozila. Stanar Drago Ančić kaže da bi se do Cerovlja možda i moglo nekako proći alternativnim zemljanim puteljkom preko zaseoka Stipani, ali samo kada je suho.

– Radi sigurnosti prometa Općina će se uključiti u sanaciju premda se radi o neucrtanoj cesti koja se nalazi na parceli Istarske ciglane, kaže načelnik Emil Daus te dodaje kako očekuje da popravak sufinancira Istarska ciglana s kojom imaju kvalitetnu suradnju. Općina je zasad postavila dva prometna stupića, a angažirat će statičara koji bi trebao predložiti rješenje sanacije. Direktor Istarske ciglane Rudolf Grabar kaže da će sanirati nasip ako je cesta u njihovoj nadležnosti, a u slučaju da nije pripomoći će Općini.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2020.