Na sajmu meda 8.000 posjetitelja

2U dva dana 9. međunarodne prodajne izložbe pčelarskih proizvoda i opreme, u kojoj sudjeluje 80 izlagača iz Hrvatske, Srbije, BiH, Slovenije, pa čak i iz Poljske, pazinskim je Spomen domom prošlo oko osam tisuća posjetitelja.

– Kao organizatori smo više nego zadovoljni brojem posjetitelja i izlagača, kaže predsjednik pazinske udruge pčelara “Lipa” Ranko Anđelini i ističe činjenicu da su se domaćim posjetiteljima pridružili oni iz Italije i Slovenije zahvaljujući najavama manifestacije u tamošnjim stručnim časopisima i internet stranicama.

– Sve se to odrazilo na izuzetnu prodaju pčelarske opreme te prodaju velikih količina meda. Dobro su bila posjećena predavanja sa stručno-znanstvenog skupa, a posebice vođena degustacija za kojom su pčelari pokazali znatan interes. Bitno je da iz godine u godinu manifestacija u svim segmentima raste, kaže Anđelini. Pitali smo ga kakva je kvaliteta ovogodišnjeg meda.

– 2013. godine je izostala glavna paša na ovom području, bagremova paša, a razlog su bile loše vremenske prilike zbog kojih bagrem nije medio kako treba, već je bio pomiješan s proljetnom pašom maslačka, voćaka itd., tako da na samom uzorkovanju i ocjenjivanju nijedan bagremov med nije dobio zlatno odličje, ali su zato iskočili drugi, kao što je kesten, koji je šampionski, bjelogorična medljika i cvjetni med koji su ove godine pokupili zlatne medalje, kazao je Anđelini.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.