Na Učki napadalo 15 centimetara snijega

2Umjesto očekivanih proljetnih temperatura, na Učku je u noći sa subote na nedjelju stigla zima pa ju je zasuo snijeg koji je s prekidima padao tijekom cijele noći.

Prema podacima portala Istramet, snijeg je padao iznad 800 metara nadmorske visine, a primijećen je do granice od 1.100 metara. Snježni pokrivač na najvišem dijelu dostigao je visinu čak i do 15 centimetara, navode u Istrametu, a zbog osjetnog rasta temperature zraka, veći dio do podneva se otopio.

Stoga je u 12 sati meteorološka postaja na Poklonu (922 metra nadmorske visine) izmjerila 9 stupnjeva Celzijusa. Uzrok snijegu je, kako navodi Istramet, ciklona koja je nakon vrlo promjenjivog dana, nastavila djelovati i tijekom noći pa je, kako se ciklonalni centar približavao Istri, a zračne struje okrenule smjer kretanja, u višim slojevima atmosfere dodatno zahladilo. Nedugo zatim na Učki iznad 800 metara nadmorske visine kiša se pretvorila u gust snijeg.

Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu a Jadranu će danas puhati većinom slab do umjeren sjeverozapadnjak, a na južnom dijelu u početku umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 11 do 16, a na Jadranu i malo viša.

glasistre.hr

foto: M. Kesovija/Istramet

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.