Načelnici Pazinštine inzistiraju na Timu II.

Koordinacija načelnika općina središnje Istre i gradonačelnika Pazina poduprla je zahtjeve djelatnika Hitne medicinske pomoći (HMP) Pazin te uputila dopis Istarskoj županiji u kojem traže revidiranje mreže hitne medicinske pomoći u Istri.

Između čekića zvanog lokalna javnost – građanska inicijativa “Hitna je bitna!” sakupila je već 4.145 potpisa! – i nakovnja zvanog stranačka stega, čelnici središnjih istarskih općina ovoga su se puta odlučili za javnost. Dok iz ureda kabineta istarskog župana Ivana Jakovčića danima čekamo odgovor na dramatično pismo djelatnika pazinskog HMP-a, nakon gotovo dva tjedna usuglašavanja stavova stigao je dugoočekivani zaključak čelnika Pazinštine.

Inzistiraju u zahtjevu da se s obzirom na zemljopisni položaj i prometnu povezanost u Pazinu osigura dodatni Tim II., jer smatraju da bi se tako osigurala kvalitetnija HMP ne samo na području Pazinštine, već i na području čitave Istre.

Također zahtijevaju da nadležno ministarstvo revidira odluku o premještaju centra izvanbolničkog hitnog prijema iz Pazina u Umag, koji je prema stručnoj analizi Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu 2009. godine bio preporučen za takav centar.

Koordinacija, doduše, podržava nedavnu županijsku inicijativu za poboljšanje ustroja, organizacije i funkcioniranja HMP u Istri, čime je Pazin uz Tim I. dobio dodatno medicinsko osoblje, “no smatramo da time funkcioniranje HMP na području Pazinštine još uvijek nije riješeno u odgovarajućem obimu i kvaliteti”.

U pismu županiji posebno ističu da bi se problematika ustroja HMP-a u Istri mogla unaprijediti kada bi se intenzivirale aktivnosti na ustroju i potpisivanju ugovora za rad Centara obiteljske medicine (COM-ova). (A. DAGOSTIN)

http://www.glasistre.hr/istra/vijest/345173

2 komentara na “Načelnici Pazinštine inzistiraju na Timu II.”

 1. vladimir finderle napisao:

  http://soundcloud.com/peticija/radio-pazin-reorganizacija
  …ovim intervjuom je rečeno ono bitno.
  “Koordinacija načelnika općina središnje Istre i gradonačelnika Pazina”,ki su ti ljudi i za ča su oni bitni?

  1. hitnoca napisao:

   Krulčić, Daus, Mijandrušić i ostali. Mjesta koja su direktno pod pazinskom Hitnom, i koji bi je trebali sufinancirati. Ča je najapsurdnije, većina njih to i žele, ali Župan ne da.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.