Nada Putinja ponovo na čelu pazinskih likovnjaka

2Sa skromnim prihodima, ali uz puno entuzijazma i volonterskog rada, Društvo likovnih stvaratelja Pazin u protekloj je godini organiziralo čak 18 izložbi koje je kroz 190 dana koliko je LG galerija bila otvorena, posjetilo čak 3537 posjetitelja. Istaknule su to, na redovnoj godišnjoj skupštini DLS, predsjednica udruge Nada Putinja i voditeljica Galerije Irina Kivela Ukotić, u izvještaju o radu za 2012. godinu. Skupština je održana u petak, 15. ožujka u LG galeriji uz nazočnost većine članova i pripravnika udruge, podupirajućeg člana, prof. Galijana Labinjana i predstavnice Grada Pazina, Emine Svilar.

Uz samostalne i skupne izložbe članova likovne i foto sekcije, DLS organiziralo je i tri gostujuće izložbe, a održani su i tradicionalni Foto natječaj povodom Dana Grada Pazina i Ex-tempore u sklopu Dana Julesa Vernea. Uz dobar odaziv, nastavljen je tečaj crtanja i slikanja koji je tijekom prošle godine dobio novog voditelja, svestranog mladog umjetnika Noela Šurana, a održana je i besplatna radionica decoupage tehnike.

„Programi su ostvareni u potpunosti, iako ne u obimu i kvaliteti koju smo željeli, prvenstveno zbog neredovitih uplata odobrenih sredstava od strane Grada Pazina i zbog općenito loše financijske situacije“, istaknula je Putinja govoreći o financijskom poslovanju udruge. Ukupni prihod udruge u 2012. iznosio je 30.800 kn. Veći dio prihoda ostvaren je iz gradskog proračuna, dok je donacijama, sponzorstvima i članarinom prikupljeno 5.300 kn. Rashodi su bili nešto viši od prihoda, a razlika je podmirena viškom sredstava iz 2011.

Od značajnijih projekata za 2013. istaknuta je suradnja sa udrugom „Federico ll Eventi“ iz talijanskog Barija koja će tijekom travnja gostovati u čak tri pazinska izložbena prostora: Muzeju Grada Pazina, Spomen domu i LG galeriji. Organizirati će se izložba fotografija Pazina iz 50.-ih godina prošlog stoljeća, kao i brojne skupne, samostalne i revijalne izložbe. Prva, koja slijedi nakon aktualne izložbe „Osamnaest“, koja je postavljena povodom Dana žena, je samostalna izložba doajena pazinskog slikarstva Ivana Hekića-Janka.

Pohvale i potporu radu DLS Pazin izrekli su i podupirajući član prof. Galijano Labinjan i najstariji član udruge Mihael Čeple. Čeple je predložio da se u svibnju održi prigodna izložba povodom 100-te obljetnice prve izložbe hrvatskih autora održane u Pazinu.

Društvo likovnih stvaratelja Pazin dobilo je i novo vodstvo. Za staru/novu predsjednicu izabrana je Nada Putinja., a za tajnicu Davorka Kotiga Flego. Uz njih, u Upravni odbor ulaze Serđo Rigo, Iva Ciceran i Mladen Vasiljević. Irina Kivela Ukotić biti će i u narednom, jednogodišnjem razdoblju voditeljica LG galerije.
Članovi skupštine prihvatili su prijedlog Irene Kotige i Darija Brajkovića da se do dodatnih sredstava za nove projekte pokuša doći putem raznih javnih natječaja Ministarstava, zaklada i tvrtki.

Redakcija iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.