Nadigravanje košarkaša pazinske udruge: Prezentacija KOŠARKE U INVALIDSKIM KOLICIMA

Poradi teškoća s prijevozom, točnije kvara kombija za te namjene na dogovorenu utakmicu u Umag članovi košarkaške ekipe osoba s invaliditetom iz Kostrene nisu stigli. Ipak se igralo i bilo je zanimljivo gledati međusobno nadigravanje košarkaša pazinske udruge kojoj se pridružio i jedan od igrača kluba iz Kostrene, inače žitelj Čepića Dejan Nišandžić. On, ali i najveći broj aktera iz pazinske udruge, u međusobnom su ogledu pokazali svoje umijeće u igri ispod koševa.

Rezultat je bio u drugom planu, za razliku od onog temeljnog da su se družili i tog dana proveli jednosatno vrijeme na sportskom borilištu. Nakon toga slijedio je nastavak ugodnog zajedništva uz skromni domjenak koji je pripremilo vodstvo pazinskog kluba.

– Od samog početka priprema za osnivanje kluba uspostavili smo prijateljsku suradnju s klubom iz Kostrene koji je u Pazinu bio na prezentaciji košarke u invalidskim kolicima. Sve vrijeme poslije osnutka jedinog istarskog kluba u Pazinu nastojimo okupiti čim više članova i uključiti ih u klupske aktivnosti. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti i kroz promotivne susrete u svim istarskim gradovima i općinama gdje nas budu spremni ugostiti. U planu je odigravanje utakmica s košarkašima iz Kostrene u Buzetu, Poreču, Labinu, Bujama, Novigradu i drugdje. Želja nam je da se u dogledno vrijeme uključimo u natjecanje, odnosno prvenstvo Hrvatske s ostalim klubovima. Svjesni smo da će najteže biti pribaviti odgovarajuću opremu, ponajprije posebno prilagođena kolica za igranje košarke. Iskreno, nadamo da ćemo i u tome uspjeti uz pomoć dobrotvora i društvene zajednice, kazao je predsjednik KK Pazin Giuliano Bravar.

Po završetku utakmice zabilježili smo i izjavu Dejana Nišandžića člana kostrenske ekipe, koji je bio dobro raspoložen: – Kao i sve ostale, i mene vesele ovi susreti koji nam puno znače, jer je uz sportski užitak bitno i zajedničko druženje. Kada su mi iz kluba Kostrena ujutro javiti da imaju problema radi kvara na kombiju i da će ga teško otkloniti, a još manje naći alternativni prijevoz zaputio sam se iz mog Čepića u Umag kako bi se makar i na taj način zahvalio organizatorima i bio sudionik i ovog igranja i druženja s igračima pazinske ekipe. Nekom drugom prigodom, kao i u drugim mjestima, odigrat ćemo utakmicu i u Umaga u ovoj prekrasnoj dvorani, istaknuo je Dejan Nišandžić. (M. GAVRAN) / Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.