Nagrada “IVAN FILIPOVIĆ” Darku Sumanu, učitelju tehničke kulture i fizike iz Pazina

Učitelj tehničke kulture i fizike mr. sc. Darko Suman iz pazinske Osnovne škole Vladimira Nazora primio je godišnju nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja “Ivan Filipović”, za prethodnu godinu, u području osnovnog školstva

Nagrade su dodijeljene u Hrvatskome saboru protekle srijede.

Na svečanosti su dodijeljene dvije nagrade za životno djelo i devet godišnjih nagrada pojedincima. Nagrade je u ime Odbora za dodjelu “Nagrade Ivan Filipović” uručila predsjednica Odbora za dodjelu nagrade Vesna Bedeković, a u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja Ivana Franić, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja. Nagradom za životno djelo nagrađeni su profesor mehaničke tehnologije i ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole u Novoj Gradiški Mijo Matošević i umirovljeni profesor Filozofskog fakulteta u Rijeci i profesor emeritus Sveučilišta u Rijeci, Branko Rafajac. Godišnjom nagradom u području predškolskog odgoja i obrazovanja nagrađene su ravnateljica Dječjeg vrtića “Suncokret” u Slatini Snježana Dupan Lovrić i ravnateljica Dječjeg vrtića “Vrbik” u Zagrebu Davorka Crnković. Godišnjom nagradom u području osnovnog školstva nagrađena je učiteljica hrvatskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi “Dobriša Cesarić” u Osijeku Bisera Vajlandić. Godišnjom nagradom u području srednjeg školstva nagrađene su profesorica fizike u Gimnaziji Andrije Mohorovičića u Rijeci Patricija Nikolaus i profesorica mentorica klarineta u Glazbenoj školi “Ferdo Livadić” u Samoboru Vesna Radinčić. Godišnjom nagradom u području visokog školstva nagrađena je docentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ivana Hebrang Grgić. Godišnjom nagradom za znanstveni i stručni rad nagrađeni su redoviti profesor u trajnom zvanju na Rudarsko-naftno-geološkom fakultetu Ivan Sonda i izvanredni profesor u Poliklinici Eljuga Damir Eljuga.

Odbor

Odluku o dodjeli “Nagrade Ivan Filipović” za 2018. godinu donio je Odbor za dodjelu “Nagrade Ivan Filipović”, koji je imenovao Hrvatski sabor Odlukom o imenovanju predsjednice i prestanku mandata predsjednika Odbora i Odlukom o imenovanju članova i prestanku mandata članova Odbora u sastavu: predsjednica Odbora dr. sc. Vesna Bedeković te članovi: Sanja Putica, prof., dr. sc. Vilmica Kapac, dr. sc. Hrvoje Šlezak, Momir Karin, prof., Jadranka Žarković Pečenković, prof., Mile Živčić, prof., Sunčica Findak, dipl. pedagoginja i Nikica Mihaljević, prof., na sjednici održanoj 11. lipnja 2019. godine. (A. Dagostin)

https://www.glasistre.hr/istra/nagradaivan-filipovicdarku-sumanu-ucitelju-tehnicke-kulture-i-fizike-iz-pazina-592539

2 komentara na “Nagrada “IVAN FILIPOVIĆ” Darku Sumanu, učitelju tehničke kulture i fizike iz Pazina”

  1. Anonimno napisao:

    Svaka čast, zasluženo!

  2. Anonimno napisao:

    Najbolji profesor ikad!! Svaka čast Darko :-)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.