Nagrade Cerovcu, Orbaniću i Šajini

Tradicionalni fotonatječaj Društva likovnih stvaratelja u povodu Dana grada, koji je u dosadašnjih deset godina obrađivao temu »Pazina i okolice« ove je godine izašao iz »lokalno-krajoličke« domene k podosta nedefiniranoj, ali i slobodnijoj temi »Kontrasti«. Rezultati natječaja mogu se vidjeti do 13. lipnja u Likovnoj galeriji na Trgu male fontane gdje je prekjučer otvorena skupna izložba i dodijeljene nagrade.

Za fotografiju pod nazivom »Kopno/more«, koja prema riječima predsjednice žirija Nine Šperande »oduševljava jednostavnošću i potpunim uspjehom u obradi teme, jer bojom, teksturom, materijom i plohom diše u savršenom skladu kontrasta«, Marko Cerovac osvojio je prvu nagradu, a uručio mu ju je voditelj fotosekcije DLS-a Zoran Kuhar.
Cerovac se već niz godina bavi fotografijom, a kazao je kako će mu osvojena nagrada biti veliki podstrek u daljnjem radu. Drugu nagradu za »tehnički perfektnu fotografiju, koja nas vodi u šetnju poznatom okolicom koja ipak iznenađuje začudnošću« pod nazivom »Otok« osvojio je Doriano Orbanić. Treću nagradu osvojila je Lenka Šajina za fotografiju pod nazivom »Kunfin«, a pohvaljene su i Cerovčeva fotografija »Kontrast i tekstura« te Orbanićeva »Barka«. Uz njih, između 16 autora koji su se prijavili na fotonatječaj žiri u sastavu: Nina Šperanda, Eva Bulić i Emina Svilar za izložbu je odabrao radove Zoltana Nađa, Ronalda Gubića, Siniše Maretića, Lorete Blagonić i Bojana Bonifačića koji su nagrađeni monografijom DLS-a.
Nakon uvodne riječi povjesničarke umjetnosti Emine Svilar te nastupa vokalne skupine »Sopelice« iz Folklornog društva Pazin, izložbu je otvorio gradonačelnik Renato Krulčić koji se zahvalio organizatorima i autorima na upotpunjavanju proslave Dana grada.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

1 komentara na “Nagrade Cerovcu, Orbaniću i Šajini”

  1. komuna napisao:

    Lipo,
    se da kapit da nan kontrasti gredu. Forši jedino improvizacija već! Teplo ledeno, pametno šljutavo, ma nikad kraja. Malo san segajutra osta paf ko nisan nideri vidija jude. Meni fale Judi. Forši ih više u Pazinu ni? Su u ilegali, nedadu se najti…Samo kamenje i grote anci ništo vode i bog stobon…
    Lipo da su maještre u prijeken sudu našle u toj kontrastiranoj gromači naj većji kontrast. Naj višji je, prema litratu u đornalu, naš sindako. Lipo. Ne bin otija ispast prznica ma iman ideju da prijeki sud za drugo lito čini svetu temu, Pogled odozgora! Pogled odozgora na naj šljutaviju, naj grju i naj skupju investiciju ki je Struktura platija Gradotvorcu. Eko, nijanci se maještre ne bi morale puno mučit; za prvu nagradu. Moredu je dodijelit ka Struktura svoje: dekreton !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.