Nagrađeni Santoro, Grubiša, Brnobić i Načinović

Po završetku radnog dijela sjednice Skupštine IBS-a priređena je tradicionalna godišnja svečanost proglašenja najboljih boćara i kluba Istre. Naslov najboljeg boćara za prošlu godinu pripao je Gianfrancu Santoru (Trio Pazin) koji je s reprezentativnim i donedavnim klupskim kolegom iz Trio Buzeta Rolandom Marčeljom osvojio broncu u parovima na EP u Pazinu.

Prvi puta je proglašena i najbolja boćarica, a ta je titula pripala Tanji Grubiši (Labin), osvajačici bronce na prvenstvu Hrvatske u bližanju i izbijanju u krug i pobjednici prestižnog međunarodnog turnira u parovima Velika nagrada Pazina.

Manuel Brnobić (Istra aluminij) najbolji je junior temeljem dva naslova županijskog prvaka, u disciplinama pojedinačno klasično i precizno izbijanje, a najbolji kadet je Mateo Načinović (Labin) četverostruki prvak Istre (pojedinačno, krugovi, brzinsko izbijanje i parovi).

Najbolji klub za 2012. je sada već ugasli Trio Buzet, polufinalist Kupa europskih prvaka i prvak Hrvatske.

Prigoda je tradicionalno iskorištena kako bi se dodjelili i pehari prvacima svih istarskih boćarskih liga u 2012., koje su dobili Bračana (Prva A IBL), Uljanik Standard (Prva B IBL), Montižana (Druga IBL sjever), Svetvinčenat (Druga IBL jug), Kršan (Treća IBL Pula Labin), Sošići (Treća IBL Pazin Rovinj), Roč (Treća IBL Umag Buzet), Vižinada (Treća IBL Poreč), Hrboki (BC Pula), Tupljak (BC Labin), Motovun (BC Pazin), Lanišće (BC Buzet), Marija na Krasu (BC Umag) i Selina mladi (BC Poreč).

foto i tekst: glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.