Naj fufica

033000717.jpgInternetska igra koja je osvojila male Britanke zgrozila je njihove roditelje. Cilj igrice je postati najbogatija i najslavnija fufa na svijetu, i to izgladnjivanjem i uz pomoć kirurškog noža.

Udruženja roditelja okomila su se na internetsku igru Miss Bimbo u kojoj djevojčice, stare svega devet godina, mogu kupovati operacije grudi i faceliftinge, a cilj igre je postati ”najseksi, najcool i najslavnija fufica na svijetu”.

Igrači dobiju svoj virtualni lik o kojem moraju voditi računa, te se natječu s drugima kako bi zaradili novac koji će potrošiti na dizajnersku odjeću i izlaske.

Dobivaju i zadatke, kao što su podvrgavanje plastičnoj kirurgiji (najčešće je riječ o povećanju grudi), dok određenu težinu svog virtualnog lika moraju održavati strogim dijetama i tabletama za mršavljenje.

Iako je igrica besplatna, kad ostanu bez virtualnog novca, mali igrači moraju poslati poruku koja vrijedi 15 kuna ili putem PayPala napuniti svoje račune.

”Jedna je stvar kada dijete prepozna da je riječ o smiješnoj i glupoj igri. Ali druga je stvar kad neka devetogodišnjakinja ne shvati da je riječ o ironiji, već joj fufica postane uzor, tada igra postane pogubna”, kaže jedan od zabrinutih roditelja.

Ova igra je prošle godine objavljena u Francuskoj i našla se na udaru nutricionista i roditelja. Britancima je ova igra dostupna tek mjesec dana i već ima 200.000 igrača, koje uglavnom čine djevojčice stare od devet do 16 godina.

”Ova igra nema loš utjecaj na djecu. Uče kako se brinuti o svojim fuficama. Ciljevi i zadaci propituju moralna načela i upoznaju djecu sa stvarnim svijetom”, kaže Nicolas Jacquart, 23-godišnji dizajner ove igrice.

www.net.hr

3 komentara na “Naj fufica”

 1. AMINA napisao:

  boze sacuvaj,grozota kako tako mlada dijeca da se navikavaju na takve igrice mogu takve stvari poceti raditi i u stvarnom zivotu jos nam samo to treba umjesto da dijeci nasih zemalja dajemo sto bolji uzor mi ih upucujemo na ono naj,naj gore,zar nam to treba???Nemam rijeci BOZE SACUVAJ!!!!!!!!

  1. AMINA napisao:

   u potpunosti se slazem sa ovim komentarom

   1. Anonimno napisao:

    to ti sebi sama komentiras!? svasta

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.