Najava akcije darivanja krvi i mjerenja Crvenog križa Pazin

2Gradsko društvo Crvenog križa Pazin će u suradnji s Patronažnom službom Istarskih domova zdravlja – Ispostava Pazin 09. i 23. travnja 2015.g. od 8.30 do 9.30 sati u prostorijama Crvenog križa Pazin (Prolaz Ernesta Jelušića 2, Pazin) organizirati besplatno mjerenje tjelesne težine i visine, opsega struka, šećera u krvi, krvnog tlaka i izračunavanje indeksa tjelesne mase s ciljem prevencije i smanjenja prekomjerne tjelesne težine.

Mjerenja se provode svakog drugog i četvrtog četvrtka u mjesecu od 8.30 do 9.30 sati.

Zainteresirane osobe mogu dolaziti u Savjetovalište i raditi u malim grupama pod stručnim vodstvom patronažne sestre s ciljem usvajanja pravilnog odnosa i navika prema redovitoj i uravnoteženoj prehrani kao i tjelesno aktivnom načinu života.

Cilj projekta je smanjiti utjecaj promjenjivih rizičnih čimbenika koji dovode do povećanja tjelesne težine. Svrha projekta je promicanje i primjena znanja o važnosti poželjne tjelesne težine. Korisnici projekta su odrasle osobe u dobi od 19 do 65 godina i osobe starije dobi iznad 65 godina. Želi se podići razina svijesti ljudi o važnosti poželjne tjelesne težine, spriječiti posljedice po zdravlje koje nastaju zbog povećanja tjelesne težine, te poticati osobe s prekomjernom tjelesnom težinom na smanjenje i održavanje smanjene težine.

Hrvatski Crveni križ, Nacionalno društvo, Zagreb je nositelj projekta „Osnivanje savjetovališta za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine“. Gradsko društvo Crvenog križa Pazin je jedan od provoditelja projekta.

Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Pazin u suradnji sa Djelatnosti za transfuziologiju Opće bolnice Pula organizira četvrtu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Akcija će se održati u ponedjeljak, 13.04.2015.g. od 11.00 do 16.00 sati u dvorani „Istra“ u Spomen domu u Pazinu. Mole se darivatelji da sa sobom ponesu osobnu iskaznicu.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.