Najava uspješne poslovne godine “Usluge” d.o.o. Pazin

Pazin - zgrada općinePoslovna zgrada Pasaž, koju „Usluga“ d.o.o. gradi u centru Pazina biti će gotova kako je planirano do mjeseca svibnja te će nakon ishodovanja uporabne dozvole i ostale potrebne dokumentacije biti predana novim vlasnicima. Rekao je to Predsjednik uprave „Usluge“, Dragan Šipraka predstavljajući Gradskom poglavarstvu plan poslovanja za 2008. godinu. Svih 25 poslovnih prostora, 14 u prizemlju i 11 na katu su prodani, a veći dio je plaćen unaprijed dok će se ostatak naplatiti prije useljenja.

Troškovi izgradnje zgrade procijenjeni su na 19 milijuna kuna, prodajom poslovnih prostora ostvariti će se prihod od oko 23 milijuna što će u blagajnu „Usluge“ donijeti 4 milijuna kuna dobiti koja će se uložiti u gradnju infrastrukturnih objekata u Gradu Pazinu.
Šipraka je najavio da se ovih dana završavaju građevinski radovi pa bi se do kraja ovog tjedna trebala ukloniti dizalica pa će ulica Dinka Trinajstića biti ponovo u cijelosti otvorena za promet i parkiranje.
„Usluga“ će ove godine nastaviti s radovima na kanalizaciji, priključenju novih korisnika na prečistač, gradnji kapelica, zaokružiti će se djelatnost otkupa ambalažnog otpada, a planira se i obnova vlastite poslovne zgrade u Prolazu Jože Šurana koja nije ostvarena u 2007. zbog nedostatka prostorno-planske dokumentacije.
Cijena odvoza smeća koja je među najnižima u Republici Hrvatskoj ostati će i ove godine ista, najavio je Šipraka.

S planom rada i financijskim planom poslovanja prošle godine utemeljene Turističke zajednice Središnje Istre, Poglavarstvo je upoznao njen direktor Radenko Sloković. TZSI za ovu godinu planira prihode u iznosu od 778.319 kuna, a kao izvori financiranja navedeni su boravišna pristojba, turistička članarina i dotacije iz proračuna Grada Pazina i općina osnivača TZSI, temeljem broja ostvarenih noćenja na njihovom području.
Kao prioritetni zadaci istaknuti su uređenje novog sjedišta TZSI, osmišljavanje novog vizualnog identiteta, unaprijeđenje WEB stranica te nastavak radova na projektu smeđe-turističke signalizacije.

Poglavarstvu su pristigla četiri zahtjeva za sufinanciranjue programa maškara. Sa po 1.500 kuna Grad će pomoći u njihovoj organizaciji mještane sela Ruhci, Fakini i Kršikla, dok je za dječji maskenbal u organizaciji DND Pazin izdvojeno 3.000 kuna. Dječja maškarana povorka održat će se u petak, 01. veljače sa prigodnim programom na Trgu Slobode, dok je za poslijepodne istog dana predviđen maskenbal u Spomen domu.

Društvu tjelesnih invalida Pazin je za nedavno održan turnir u briškuli i trešetama odobrena financijska pomoć od 1.000 kuna, a udovoljeno je i zahtjevu Pčelarske udruge „Lipa“ koja za svoje članove organizira program osposobljavanja, a koji je obavezan za sve pčelare koji se žele baviti tom djelatnošću. Ovaj će program provoditi predavači iz Pčelarske škole Zagreb, a Grad Pazin će sufinancirati putne troškove i smještaj predavača do maksimalnog iznosa od 20.000 kuna.

Poglavarstvo je prihvatilo preložene troškovnike za gradnju kapelica na mjesnim grobljima u Trvižu u iznosu od 744.774 kune i u Lindaru u iznosu od 787.119 kuna. Dio troškova pokrit će se prodajom grobnih mjesta čime je do sada u Trvižu prikupljeno 445.804 kune te u Lindaru 414.634 kune, dok će ostatak podmiriti Grad Pazin po konačnom obračunu troškova.

Dario Brajković
„Radio 052“

5 komentara na “Najava uspješne poslovne godine “Usluge” d.o.o. Pazin”

 1. Anonimno napisao:

  kad je već tako uspješna hoće li središnji gradski park dobiti nove igračke za djecu? planiraju li se napokon urediti parkovi, se ne može iščitati iz ovog izvještaja. Zašto su bitni samo pročišćivači i gradnja kapelica i nama živima bi se ogla posvetiti pažnja Usluge. moglo bi se nešto od tih “uspješnih” monopolističkih novaca usmjeriti u izgled grada, a i tečaj francuskog kod nadležnih, pa da se pasaž napiše ili pasaž ili pasage, kako je original. jer mi pasivamo pokraj njih i bez njihovih natpisa. nek se pogrebne usluge stave na tržište, pa ćemo vidjet koliko su vodeći ljudi Usluge zaista zaslužni, kao ča se hvale na sva usta.

 2. uuu napisao:

  uređenje grada to fali kod nas, rožice se posade ali ih niki ne zaliva pa brzo uvenu (kod spomen doma, ispred pokućstva tako reć centar grada, a na trgu ni R od rožicah).
  Mislim da bi trabali poć malo u ostale gradove da vide kako to oni delaju npr. Varaždin sav u cvijeću – to treba vidit i u ljeti nisu uvenjene znači da ipak neki vodi brigu o njima ili bi trebali skočit malo do Heki to njin je bliže.

 3. Anonimno napisao:

  glej ovo:
  “Dio troškova pokrit će se prodajom grobnih mjesta…”
  ča će reć da i te kapelice grade s našom lovom nakon ča nas dobrahno oderu!
  jena stvar je u oven pazinu jako čudna.
  na sve strane ima tih privatnih pogrebnika, ima privatnih vrtića…i da ne pričan dalje, a samo u pazinu tih stvari ni. ma ni vrag da niki to ne bi dela???

 4. ae napisao:

  parkovi i igračke u njima su vrlo opasni za djecu…od toga da su razbijeni,da in fale kusi…do tega da dica moru svega nać…stakla,opušaka,i td.
  park na starom trgu je katastrofa, a ni onaj gornji nije nimalo bolji…..o tome se priča godinama……brižni mi i naša dica…….i to u jenen malen pazinu di se svi znaju
  joh

 5. Anonimno napisao:

  a ča je sa dicom iz muntriljske ča ono je parkić kade se moru igrat dica bi se mora preselit šipraka sa dicom u muntriljsku da store neki sadržaj stvarno smo sirote

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.