Najavljen 3. Ljetni glazbeni kamp u Tinjanu

Danas je u prostorijama kavane Mozart u Domu hrvatskih branitelja održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen 3. Ljetni glazbeni kamp koji će se od 22. do 31. srpnja održati u Tinjanu. Okupljenima su se obratili Tomislav Novak, predsjednik Udruge za kreativni razvoj uz glazbu (UKRUG), te Izabella Sabo, glasnogovornica kampa.

Tema ovogodišnjeg kampa bit će Plesna glazba kroz stoljeća, a pohađat će ga 20 sudionika iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije. Kamp je namijenjen mlađim uzrastima, od 9 do 19 godina, koji će glazbenu izobrazbu stjecati u vještinama na tri instrumenta, harmonici, klaviru i udaraljkama. Nastavu će voditi 15 glazbenih pedagoga, a nastava će počinjati svakoga dana u 9 sati i 30 minuta, kada će se sa polaznicima raditi individualno ili grupno, a vježbat će se i komorno muziciranje, dok će u večernjim satima odvijati nastava orkestra u kojoj će sudjelovati i profesori.

Osim ozbiljnog rada, bit će organizirane i zabavne aktivnosti – večeri Istarskog plesa i običaja, projekcije filmova plesne tematike, polaznici će ići i na cjelodnevni izlet i kupanje, a posebno napeta bit će nogometna utakmica između nastavnika i polaznika. Kao ogledni primjeri rada u kampu organizirana će biti dva koncerta, 26. i 30. srpnja, u  Župnoj crkvi, odnosno pod ladonjom.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.